Lašet: Svaki glas je važan za rezultat izbora u Nemačkoj

Izvor: Beta, 26.Sep.2021, 13:04

Lašet: Svaki glas je važan za rezultat izbora u Nemačkoj

Kandidat bloka desnog centra na izborima u Nemačkoj Armin Lašet rekao je danas da je "svaki glas važan" u odredjivanju rezultata parlamentarnih izbora.Najnovije ankete pokazuju da će trka biti vrlo tesna izmedju Lašetovog bloka desnog centra i Socijaldemokrata levog centra, sa Zelenima na trećem mestu.Prilikom glasanja danas u Ahenu na zapadnoj granici Nemačke, Lašet je rekao da će izbori "odučiti u kom smeru će Nemačka ići narednih nedelja, tako da će biti važan svaki glas".Njegov socijaldemokratski rival Olaf Šolc rekao je posle glasanja u Potsdamu kod Berlina da se nada da će glasači omogućiti vrlo snažan rezultat za Socijaldemokrate i da će mu dati mandat da postane novi nemački kancelar. Kandidatkinja Zelenih za kancelara Nemačke Analena Berbok glasaće, kako se očekuje, kasnije danas u Potsdamu.Portparol kancelarke Angele Merkel rekao je da ona glasa poštom, kao što se očekuje da će uraditi mnogi Nemci.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SVAKI GLAS JE VAŽAN: Armin Lašet glasao, ankete pokazuju da će trka za naslednika Angele Merkel biti vrlo tesna

Izvor: Kurir, 26.Sep.2021

Kandidat bloka desnog centra na izborima u Nemačkoj Armin Lašet rekao je danas da je "svaki glas važan" u određivanju rezultata parlamentarnih izbora.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.