Laporta ima plan – Mesi, prodaja, besplatna pojačanja, novi trener

Izvor: B92, 08.Mar.2021, 11:32

Laporta ima plan – Mesi, prodaja, besplatna pojačanja, novi trener

Novi predsednik Barselone Đoan Laporta, nakon ubedljive pobede na izborima, kreće u tešku borbu.

Katalonski gigant se nalazi u teškoj finansijskoj i rezultatskoj situaciji, ali prvi Laportin zadatak biće jedan igrač.

Naravno, u pitanju je Lionel Mesi kojem na leto ističe ugovor, a pre nekoliko meseci najavio je odlazak.

Mesi je glasao na izborima, a analitičari smatraju da je upravo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Laporta bio njegov izbor.



"Videti Lionela da sa sinom dolazi da glasa na izborima... To je bilo predivno i to je dokaz koliko mu je stalo do kluba. Da je Johan Krojf ovde, rekao bi mu da ostane. Sve zaviso od njega, a ja mogu da obećam da će dobiti predlog novog ugovora. Novac nije najvažnija stvar. Nazvaću ga i učiniti sve što mogu da ostane s nama. Da je neko drugi pobedio na izborima, Mesi bi sigurno otišao"
, rekao je Laporta nakon pobede.

Jedan od najvećih izazova za novog predsednika je da pronađe novac za nove igrače, ali i nove ugovore Serhiju Robertu i Osmaneu Dembeleu, koji uskoro ulaze u poslednju godinu ugovora.

Španski mediji nagađaju da bi se deo novca mogao dobiti prodajom Filipa Kutinja i Samuela Umtitija.

U sledećem prelaznom roku ne očekuju se veliki Barselonini transferi, realnije je dovođenje igrača koji bi mogli da dođu bez odštete.

Madridska "Marka" navodi da bi to mogli biti Serhio Aguero i Erik Garsija iz Mančester sitija, Žoržinjo Vajnaldum iz Liverpula, te Lionov Memfis Depaj, čiji je transfer propao prošlog leta.

U Španiji su uvereni da će Laporta promeniti i trenera.

Ronald Kuman bi na kraju sezone mogao da dobije otkaz, a Laporta navodno razmišlja o dovođenju Arsenalovog Mikela Artete.

Ipak, Laporta će pre ove odluke pričekati kraj sezone da vidi da li će Kuman na Kamp Nou doneti neke trofeje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.