Laburisti na putu ka pobedi: Nadmašiće Blera?

Izvor: B92, 14.Feb.2024, 22:59

Laburisti na putu ka pobedi: Nadmašiće Blera?

Britanska opoziciona Laburistička partija na putu je za pobedu na nacionalnim izborima koji će biti održani ove godine i nadmašiće pobedu Tonija Blera 1997.

To pokazuje istraživanje javnog mnjenja.

Agencija za ispitivanje javnog mnjenja Fajnd aut nau i politička konsultantska kuća Elektoral Kalkulus koristili su modeliranje poznato kao regresija na više nivoa i post-stratifikaciju (MRP) za projektovanje rezultata na nivou biračkih jedinica anketirajući >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 18.151 osobe, preneo je Rojters. Anketa, sprovedena između 24. januara i 12. februara i objavljena u listu "Miror", pokazala je da su laburisti dobili 42 odsto glasova, a konzervativci premijera Rišija Sunaka 22 odsto.

Kada se to prevede na mesta u parlamentu, laburisti bi imali rekordnih 452, u odnosu na 202 na poslednjim izborima 2019. godine, a konzervativci samo 80, u odnosu na 365. To bi laburistima dalo većinu od 254 mesta, što je više pobede koju je stranka izvojevala pod Blerom.

Agencije za istraživanje javnog mnjenja koje su koristile MRP uspešno su predvidele rezultat izbora u Velikoj Britaniji 2017. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Gube li konzervativci premijera Sunaka vlast u Britaniji

Izvor: Nezavisne Novine, 15.Feb.2024, 13:11

LONDON - Britanska opoziciona Laburistička partija na putu je za ubjedljivu pobjedu na nacionalnim izborima koji će biti održani kasnije ove godine i nadmašiće pobjedu Tonija Blera 1997, pokazuje istraživanje javnog mnjenja.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.