Izvor: B92, 15.Mar.2008, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LSV i SPO pregovaraju sa DS-om

Novi Sad, Beograd -- Liga socijaldemokrata Vojvodine i Srpski pokret obnove potvrdili da pregovaraju sa DS-om o predizbornoj koaliciji.

Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je da njegova stranka pregovara o eventualnoj predizbornoj koaliciji sa Demokratskom strankom, ali je naveo i da vreme za dogovor ističe. "U razovorima smo sa DS-om, kao sa našim dugogodišnjim koalicionim partnerom. Međutim, vreme ističe, a izbori na republičkom nivou nisu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << jedini izbori za koje se treba pripremiti", rekao je Čanak.

On je kazao i da će se u narednih "najviše 48 sati" znati jasni odgovori na pitanja da li će proevropske stranke ići na izbore u jednoj, ili u više kolona.

Čanak je rekao da LSV pregovara sa DS-om i zbog toga što su na proteklim predsedničkim izborima te dve stranke "napravile zajednički napor u kampanji protiv (kandidata Srpske radikalne stranke) Tomislava Nikolića".

Čanak je u prvom krugu predsedničkih izbora podržao kandidata DS-a Borisa Tadića.

Lider LSV-a je ocenio da su predstojeći izbori zapravo "referendum" između puta u Evropu i puta u ponovljenu izolaciju.

"Pobeda Tadića na predsedničkim izborima je ohrabrila ljude, ali to ohrabrenje ne znači ništa. Mi moramo taj uspeh još više utvrditi. Samo tako Srbija može da se pridruži zajednici evropskih država i naroda", rekao je Čanak.

Prema njegovim rečima, samo na taj način Vojvodina će imati šansu da u decentralizovanoj i demokratizovanoj Srbiji dobije mesto koje joj pripada.

LSV je danas u centru grada na više punktova organizovala predizbornu akciju prikupljanja takozvanih sigurnih glasova na izborima.

Čotrić: SPO pregovara sa DS-om

Predsednik Izvršnog odbora Srpskog pokreta obnove Aleksandar Čotrić izjavio je danas da su u toku pregovori te stranke sa Demokratskom strankom za predstojeće vanredne parlamentarne izbore koji se održavaju 11. maja.

Prema njegovim rečima, u toku je prikupljanje potpisa i razgovori o koalicijama sa onim strankama koje su bili partneri SPO do 2000. godine.

Čotrić je podsetio da je SPO već postigao dogovor o zajedničkom nastupu na pokrajinskim izborima i ta stranka će biti u koaliciji "Za evropsku Vojvodinu" sa DS i G17 plus.

On je najavio da će, krajem sledeće sedmice, biti održana sednica Predsedništva SPO-a u proširenom sastavu, na kojoj će biti formiran izborni štab.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SDP na izborima sa DS-om, LSV i SPO pregovaraju

Izvor: Blic, 15.Mar.2008

Glavni odbor Sandžačke demokratske partije (SDP) potvrdio je danas odluku o učešću na parlamentarnim izborima na listi Demokratske stranke (DS), a Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) i Srpski pokret obnove (SPO) započeli su pregovore sa DS-om o predizbornoj koaliciji.....Glavni odbor SDP potvrdio...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.