LIGA KUP: Senzacija - četvrtoligaš u finalu!

Izvor: Mondo, 22.Jan.2013, 23:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LIGA KUP: Senzacija - četvrtoligaš u finalu!

Ponovila se 1962. godina! Bredford, koji se takmiči u Ligi Dva plasirao se u finale Liga kupa i ima šansu da izbori Evropu! Posle Arsenala, pred "poterovcima" poklekla i Aston Vila. Predsednik Bredforda igračima: "Vodim vas u Las Vegas!".

Više od 50 godina trebalo je da prođe da bi jedan tim koji se takmiči u četvrtoj engleskoj ligi napravio neverovatan uspeh.

Posle Ročdejla i 1962. godine, ekipa Bredford >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << sitija plasirala se u finale Liga kupa, izbacivši u polufinalu premijerligaša Aston Vilu!

Bredford je prvi meč dobio 3:1, a u revanšu je izgubio u Birmingemu - 1:2, ali mu je to bilo dovoljno za ulazak u finale.

Da li je neko pomenuo mađioničara i iluzionistu Dajnama (Dynamo) koji je iz Bredforda? Hm... Viđen je na "Vila parku", moguće je da je "bacio neke čini", ali budimo realni i ozbiljni.

Ova dva tima trenutno razdvaja čak 61 pozicija, gledajući sve lige ukupno, ali pokazalo se još jednom da u fudbalu ne igraju ni pare, ni imena već samo srce, borbenost, "nešto" znanja.


Bredford je u četvrtfinalu eliminisao Arsenal (posle penala), a sada je došao glave još jednom premijerligašu.

Oko 6.000 navijača Bredforda koji su doputovali iz Jorkšira, egzaltirano su proslavili, najpre izjednačujući pogodak svoje ekipe, a suvišno je i pričati u kakvom su stanju bili posle meča i prolaza svojih ljubimaca u finale.

Povela je Aston Vila golom Belgijanca Kristijana Bentekea, ali su mu bila potrebna još dva gola za ulazak u finale (u Liga kupu ne važi pravilo gola u gostima). Ali, umesto drugog, trećeg... gola u mreži Bredforda, gosti su bili ti koji su izjednačili.

Kao i u prvoj utakmici, kada su iz kornera terorisali odbranu Aston Vile, tako su i u revanšu došli do izjednačenja. Strelac tog izjednačujućeg, ali i istorijskog gola bio je Džejms Hanson u 55. minutu. Glavom, posle kornera. Poznat scenario.

Navijači Bredforda su pevali, skakali, grlili se i skandirali treneru Aston Vile Polu Lamnertu: "Dobićeš otkaz ujutru".

Bilo bi, zaista, iznenađenje da ostane na poslu...

Vila je uspela da spasi čast, kako-tako, uspevši da postigne drugi gol u 89. minutu (Andreas Vajman), ali nije bilo vremena za treći i za produžetke.

Teško je opisati i pretpostaviti kakva su osećanja prerplavila igrače, stručni štab i navijače Bredforda.

Evo šta kaže Geri Džouns: "Ostao sam bez reči! Pa, ovo je neverovatno! Ovo je magični dan, ali u kup utakmica magija se dešava. Imali smo samopouzdanje pred ovaj meč, ali nam je mnogo pomogao i ulio nam dodatnu snagu izjednačujući gol".

Dok su se polivali šampanjcem u svlačionici, igrače je dodatno obradovao predsednik kluba Mark Loun. Obećao je momcima da će ih na kraju sezone voditi u Las Vegas! A svi dobro znamo: "Šta se desi u Vegasu, ostaje u Vegasu".

Kakav će to praznik biti za navijače Bredforda 24. februara. Idu na Vembli!

U drugom polufinalu igraju Svonsi i Čelsi u sredu. U prvom meču na Stamford bridžu bilo je 2:0 za Svonsi.

Zamislite, pobednik Liga kupa obezbeđuje mesto u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

(MONDO - foto: AP)

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.