Kurti izgubio kredibilitet, neophodni izbori

Izvor: B92, 20.Jul.2023, 20:23

Kurti izgubio kredibilitet, neophodni izbori

Lider opozicione Demokratske partije Kosva (DPK) Memlji Krasnići razgovarao je danas sa ambasadorom SAD u Prištini Džefrijem Hovenijerom.

Nakon toga se sastao i sa šefom delegacije Evropske unije u Prištini Tomaš Suniogom.

Hovenijeru je poručio da je vlada premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija izgubila kredibilitet i da su neophodni vanredni izbori.

"Kosovo ne treba >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da trpi kaznene mere zbog političkog rukovodstva pojedinca. Za DPK su jednostrane i nekoordinisane akcije Vlade Kosova, koje su narušile napredak i imidž zemlje, ali donele i sankcije Kosovu od glavnih međunarodnih partnera, potpuno neprihvatljive", napisao je Krasnići na Fejsbuku.

On je dodao da to nije volja građana na KiM i ono za šta su oni glasali. U razgovoru sa Suniogom, Krasnići je naveo da je ponašanje Kurtijeve vlade neprihvatljivo.

"Za DPK je pristup ove vlade je potpuno neprihvatljiv i samo nanosi štetu. Samo vandredni izbori mogu doneti Kosovu kredibilnu vladu koja će vratiti zemlju na pravi kurs", naveo je on na Fejsbuku. Dodao je da je stav DPK da "evroatlantska integracija Kosova nema alternativu i da je niko ne može ugroziti".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Krasnići: Verujem da će izbori na Kosovu biti održani do kraja godine

Izvor: Blic, 21.Jul.2023, 14:08

Predsednik Demokratske partije Kosova (DPK) Memlji Krasnići izjavio je danas da veruje da će vanredni parlamentarni izbori na KiM biti održani u poslednjim mesecima ove godine.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.