Krkobabić: Izborna pobeda za vlast u Beogradu

Izvor: RTS, 18.Sep.2013, 19:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krkobabić: Izborna pobeda za vlast u Beogradu

Izbori su jedino pošteno rešenje za smenu vlasti u Beogradu, rekao Milan Krkobabić. PUPS ne želi da odustane od koncepta socijalne politike koja se poslednjih pet godina, uz pomoć Dragana Đilasa, sprovodi u prestonici, kaže Krkobabić.

Potpredsednik Partije ujedinjenih penzionera Srbije Milan Krkobabić smatra da su izbori jedino pošteno rešenje za smenu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << vlasti u Beogradu, dodavši da ta stranka ne želi da odustane od koncepta socijalne politike koja se, uz pomoć gradonačelnika Dragana Đilasa, poslednjih pet godina sprovodi u prestonici Srbije.

Krkobabić je u intervjuu za Nedeljnik rekao da provincijalni duh prekomponovanja vlasti karakterističan za "srpske palanke" ne prolazi u Beogradu, da Beograđani vrednuju samo konkretne i praktične rezultate neke politike, zbog čega su u tom gradu uvek vladali samo pobednici.

"Morate da pobedite na izborima da biste vodili prestonicu. Beograd nije ostatak Srbije, koji se pretvorio u političke kuglane ili fudbalske klubove. Ko su ti genijalni kompozitori koji komponuju s kim će da ruše ili prave novu vlast? Kao u fudbalskim klubovima prave se kombinacije - ko će da utrči, ko neće, ko će ostati u karantinu... Izbori su jedino pošteno rešenje", smatra Krkobabić.

Prema njegovim rečima, PUPS nije za promenu koncepta socijalne politike koji je u Beogradu, kako kaže, kreirala ta stranka i koji se uz pomoć gradonačelnika Dragana Đilasa realizuje poslednjih pet godina.

"Ne radi se o otkazivanju ili davanju nekome blanko podrške, već o tome da li hoćemo da nastavimo realizaciju tog koncepta. To je 104.000 Beograđana koji primaju trinaestu penziju. To su svi penzioneri koji imaju primanja manja od 20.000 dinara, a dobijaju četiri puta godišnje još po 5.000 dinara", objasnio je Krkobabić.

Krkobabić je upitao kako reći sugrađanima starijim od 65 godina, kao i izbeglim i raseljenim licima, da više nemaju besplatan prevoz i rešeno pitanje svog kampa.

"Kako objasniti da Milan Krkobabić odustaje od koncepta da svaka opština mora da ima dnevni boravak za decu ometenu u razvoju. Kako reći roditeljima dece koja boluju od autizma da odustajemo od izgradnje njihovog objekta. Kako PUPS sad da odustane od toga zarad promene gradonačelnika, tri gradska sekretara ili tri člana veća. To su stvari koje se ne dovode u istu ravan", podvukao je Krkobabić.

Kako tvrdi potpredsednik PUPS-a, s njim niko iz Socijalističke partije Srbije ili Srpske napredne stranke nije razgovarao o smeni Đilasa.

Odgovarajući na pitanje šta će ta stranka učiniti ukoliko mu lideri SPS-a i SNS-a Ivica Dačić i Aleksandar Vučić ponude istu socijalnu politiku u gradu, Krkobabić je rekao da ta stranka ne pristaje na pritiske, već samo na ozbiljne razgovore.

"PUPS je samostalna politička partija, vrlo otporna na pritiske. Može da prihvati dobronamerne sugestije, ali pritiske nikad. PUPS se nikad ne podrazumeva, već s nama morate ozbiljno da razgovarate i iznesete ozbiljne argumente. Samo ako zajedno poverujemo u te argumente, tek onda možemo da smenimo Đilasa", poručio je Krkobabić.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.