Krišto: Nisu prekršeni rokovi

Izvor: Nezavisne Novine, 25.Mar.2015, 14:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krišto: Nisu prekršeni rokovi

SARAJEVO - Potpredsjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Borjana Krišto (Hrvatska demokratska zajednica - HDZ) pojasnila je da je predsjedavajući Savejta ministara BiH Denis Zvizdić (Stranka demokratske akcije - SDA) predložio sastav svog kabineta, a prijedloge za ministre i zamjenike ministara provjerava Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) i Centralna izborna komisija (CIK).
>> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine <<
Kazala je da postoje uspostavljeni rokovi od 30 dana za provjere tih kandidata i ti rokovi još nisu prošli zbog čega ima još vremena da se sve završi u skladu sa Zakonom o Savjeta ministara BiH.

Dodala je da Komisija za utvrđivanje sukoba interesa može razmatrati sukob interesa naknadno i u toku trajanja mandata dodajući da je svaki zvaničnik treba čuvti javnu funkciju i kada god Komisija donese odluku o tome ona će biti u skladu sa zakonom.

Krišto je negirala tvrdnju predsjednika Kluba poslanika Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Staše Košarca da budući da je prošao rok od 35 dana za formiranje Savjeta ministara od imenovanja predsjedavajućeg Predsjedništvo BiH treba parlamentu predložiti novu odluku o imenovanju predsjedavajućeg Savjeta.

Osvrnula se na imenovanje Federalne Vlade kazavši da bi vrlo brzo mogla biti formirana entitetska vlada obzirom na obaveze koje se moraju ispuniti posebno kada je u pitanju usvajanje budžeta jer tromjesečna odluka o privremenom finansiranju ističe 31. marta.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Džaferović saziva hitnu sjednicu

Izvor: Nezavisne Novine, 25.Mar.2015

SARAJEVO - Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović (Stranka demokratske akcije - SDA) najavio je danas da će predložiti sazivanje hitne sjednice tog doma čim odluka o imenovanju Savjeta ministara BiH bude dostavljena...Nova sjednica Doma...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.