Krasnići: Peticija jedini način za nove izbore na severu KiM

Izvor: B92, 13.Sep.2023, 19:22

Krasnići: Peticija jedini način za nove izbore na severu KiM

Administrativno uputstvo koje reguliše inicijativu građana za smenu gradonačelnika četiri opštine na severu KiM je jedini način da se održe novi izbori.

Ovo je danas izjavio ministar za Administraciju lokalne samouprave privremenih prištinskih institucija Elbert Krasnići.

Krasnići je potvrdio da će smena gradonačelnika biti obavljena demokratski, putem zahteva građana prikupljanjem 20.000 potpisa, preneo je "Reporteri".

On je na konferenciji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za novinare posle sednice prištinske vlade dodao da je Direktiva u skladu sa Zakonom o lokalnoj samoupravi i čak da je Administrativna direktiva demokratski zahtev i volja građana.

"Administrativno uputstvo je zasnovano na lokalnoj samoupravi i ima za cilj da prikupi 20.000 potpisa građana u mestu gde žive, a zatim ide u skupštinu opštine", istakao je on.

Prema njegovim rečima, ovo Uputstvo ne važi samo za četiri opštine na severu, već generalno za opštine na KiM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.