Krasnići: Izbori 13. februara

Izvor: B92, 15.Okt.2010, 19:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krasnići: Izbori 13. februara

Priština -- Prevremeni parlamentarni na Kosovu biće održani 13. februara 2011, saopštio je VD predsednika Jakup Krasnići.

U albanskim političkim krugovima rečeno je da je Krasnići odluku o izborima doneo posle današnjih konsultacija sa predsednicima stranaka u Prištini.

Prevremeni izbori dolaze posle ostavke koju je na mestu pokrajinskog privremenog predsednika podneo Fatmir Sejdiju, zbog odluke Ustavnog suda u Prištini da se on nalazi u sukobu interesa.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Sejdijuov Demokratski savez Kosova (DSK), druga po snazi politička stranka u pokrajini, zalagala se da izbori budu održani u martu.

Dijalog Beograda i Prištine će, posle ove odluke njverovatnije biti odložen za nekoliko meseci.

Na tom sastanku je samo napravljen dogovor sa strankama koje se protive održavanju izbora da taj proces ne budu odložen duže od šest meseci.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.