Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Sep.2010, 17:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koštunica pozvao vlast da se odupre pritiscima

BEOGRAD -

Lider Demokratske stranke Srbije (DSS) Vojislav Koštunica pozvao je aktuelnu vlast da se odupre "ucenama i pritiscima zapadnih sila, koje od Srbije traže da povuče ili izmeni tekst Rezolucije o Kosovu i Metohiji" i da se u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija izbori da taj dokument bude usvojen.

"Povlačenje ili izmena rezolucije >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << pod ucenama je najgora moguća odluka koja se može doneti, i to sa dugoročnim pogubnim posledicama koje su neuporedivo gore od poraza u UN", naveo je Koštunica u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima.

Prema njegovim rečima, ovo je važan trenutak kada Srbija mora da pokaže da je država koja stoji iza svojih odluka i da pod pritiscima i ucenama ne menja svoje odluke kao što to rade "marionetske tvorevine".

Koštunica je podsetio da je DSS kritikovala to što je predlog rezolucije upućen Generalnoj skupštini UN, jer time, kako je dodao, nisu na pravi način zaštićeni državni i nacionalni interesi.

"I dalje smatramo da pitanje Kosova treba držati u Savetu bezbednosti gde imamo sigurnu podršku da se ne može promeniti Rezolucija 1244 i da se ne treba upuštati u avanturizam i pitanje Kosova premeštati u Generalnu skupštinu UN", dodao je Koštunica.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.