Izvor: B92, 15.Okt.2009, 10:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kosovo: Počinje izborna kampanja

Priština -- Na Kosovu počinje kampanja za lokalne izbore 15.novembra, prve od kako su kosovske institucije jednostrano proglasile nezavisnost u februaru prošle godine.

Za učešće na izborima prijaviljene su 74 liste stranaka, koalicija, građanskih udruženja. Među njima je 37 lista kosovskih Albanaca, a na 21-oj listi su Srbi. Ostale liste pripadaju drugim manjinskim zajednicama. Političari kažu da su obavljene sve pripreme za predizbornu kampanju.

Gotovo svi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << subjekti kosovskih Albanaca su izabrali Prištinu za otvaranje svoje kampanje. Kosovski Srbi će predizborne aktivnosti početi u Gračanici i okolnim selima.

U Prištini je potpisan kodeks ponašanja tokom kampanje, koji poziva stranke i ostale učesnike izbora na fer ponašanje i poštovanje demokratskih načela.

Lokalni izbori će biti organizovani u 36 opština na Kosovu, od kojih su tri nove - Gračanica, Ranilug i Klokot, sa srpskom većinom. Za opštine Parfteš i Severna Mitrovica, takođe sa srpskom većinom, izbori će biti organizovani šest meseci nakon lokalnih izbora.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.