Konačni rezultati izbora sledeće nedelje

Izvor: RTS, 20.Mar.2014, 20:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Konačni rezultati izbora sledeće nedelje

RIK bi konačne rezultate izbora mogao da saopšti početkom sledeće nedelje, jer se glasanje ponavlja na jednom mestu u Novom Pazaru.

Republička izborna komisija trebalo bi da proglasi konačne rezultate vanrednih parlamentarnih izbora pošto se ponove izbori na jednom biračkom mestu, u Novom Pazaru u nedelju, 23. marta.

S obzirom na to da se izbori ponavljaju na samo jednom biračkom mestu, RIK >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << bi konačne rezultate mogao da saopšti već početkom sledeće nedelje.

"Ponovljeno glasanje se održava u nedelju 23. marta, a prema članu 90 Zakona o izboru narodnih poslanika, konačni rezultati glasanja se utvrđuju nakon ponovljenog glasanja ukoliko ga ima, pošto ga ovog puta ima konačni rezultati se očekuju početkom sledeće nedelje", rekla je Tamara Stojčević, zamenica predsednika RIK-a. 

RIK je utvrdio večeras novi sastav biračkog odbora za ponovljene izbore na jednom biračkom mestu u Novom Pazaru, zakazane za 23. mart, i odredila naknadu za članove tog tela.

Članovi biračkog odbora dobiće po 2.500 dinara naknade za sprovođenje ponovljenih izbora na biračkom mestu broj 27 u Novom Pazaru, koje u danu kada su održani vanredni republički izbori, 16. marta, nije bilo otvoreno.

Jednokratnu naknadu od 2.500 dinara dobiće i predsednik Gradske uprave u tom gradu, odlučio je večeras RIK.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

RIK: Novi birački odbor u NP

Izvor: B92, 20.Mar.2014

Beograd -- Republička izborna komisija utvrdila večeras novi sastav biračkog odbora za ponovljene izbore na jednom biračkom mestu u Novom Pazaru, zakazane za 23. mart...Članovi biračkog odbora dobiće po 2.500 dinara naknade za sprovodjenje ponovljenih izbora na biračkom mestu broj 27 u Novom...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.