Koalicija partija Albanaca 16. na republičkoj izbornoj listi

Izvor: JužneVesti.com, 08.Jun.2020, 16:35

Koalicija partija Albanaca 16. na republičkoj izbornoj listi

Republička izborna komisija proglasila je izbornu listu pet partija Albanaca iz takozvane Preševske doline, a lista “Albanska demokratska alternativa - Ujedinjena dolina” će na glasačkom listiću biti pod rednim brojem 16.

Kako je nosilac liste predsednik Opštine Bujanovac i lider Partije za demokratsko delovanje Šaip Kamberi napisao na svojoj >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << Fejsbuk stranici, listu je podržalo 11.730 ljudi, a među njima 4.800 simpatizera.

Pozivam sve Albance da podrže zajedničku listu i zahvale Republici Albaniji i ministru Cakaju na podršci - napisao je Kamberi.

Koaliciju partija Albanaca “Albanska demokratska altrenativa - Ujedinjena dolina” čine Partija za demokratsko delovanje (PDD) čiji je lider predsednik Opštine Bujanovac Šaip Kamberi, Alternativa za promene koju vodi predsednik Opštine Preševo Šćiprim Arifi, Demokratska partija bivšeg predsednika Opštine Bujanovac Nagipa Arifija, Pokret za demokratski progres (PDP) Jonuza Muslijua i Grupa građana Pokret za promene ispred koje je Sami Salihu.

Sporazum o zajedničkom nastupu na predstojećim parlamentarnim izborima je potpisan sredinom januara u Tirani, a ono što očekuju nakon izbora je uključenost u republičke institucije, prevazilaženje unutrašnjih razlika u takozvanoj Preševskoj dolini, više poslanika u Skupštini i bolje rezultate u oblasti manjinskih prava.

Inače, zajedništvo albanskih partija podržali su i ministar spoljih poslova takozvanog Kosova Gjauk Konjufca i ministar spoljnih poslova Albanije Gent Cakaj zajedničkom izjavom na zvaničnoj Fejsbuk stranici u kojoj piše da je ova koalicija od suštinske važnosti za podizanje nacionalnih prava Albanaca u Preševskoj dolini, tako da će podržati projekat “Ujedinjena dolina” do kraja.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Prokuplju 5 izbornih lista, po 4 u Blacu i Kuršumliji

Izvor: JužneVesti.com, 08.Jun.2020

Za predstojeće lokalne izbore u Prokuplju na glasačkom listiću će se najverovatnije naći 5 izbornih lista, a osim naprednjaka, koji su jedini predali punu listu sa maksimalnih 55 kandidata za odbornike, za manje od pola liste potpise su predali SPS 22 kandidata i po 19 svojih predstavnika kandidovali...

Nastavak na JužneVesti.com...

Ministar koji je ujedinio albanske stranke u poseti Bujanovcu i Preševu

Izvor: OkRadio.rs, 09.Jun.2020, 11:14

Vršilac dužnosti ministra za Evropu i spoljne poslove Albanije Gent Cakaj, čovek koji je uspeo da ujedini albanske partije za republičke izbore u Srbiji, posetiće ove nedelje Bujanovac, Preševo i Medveđu, pišu Bujanovačke. U agendi koju je objavio Nacionalni savet Albanaca (NSA) navodi se  da...

Nastavak na OkRadio.rs...

Proglašena joj jedna izborna lista u Vranju

Izvor: JUGpress.com, 09.Jun.2020

VRANJE..Izborna komisija grada Vranja proglasila je osmu listu za lokalne izbore...Reč je o Izbornoj listi „Za bratstvo i jedinstvo“, koju je 5. juna podnela Demokratska partija Makedonaca (DPM) – Demokratska partija na Makedoncite (DPM), za izbore za odbornike Skupštine grada Vranja...Lokalni...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.