Izvor: Glas javnosti, 26.Apr.2010, 07:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koalicija oko DS i LDP formira vlast u Aranđelovcu

BEOGRAD - Prema prvim podacima sa gotovo svih biračkih mesta, izbori u Aranđelovcu doveli su do velike političke promene u ovom gradu, jer će vlast moći da formiraju koalicija sa kojom Demokratska stranka vlada na republičkom nivou i Liberalno demokratska partija, saopstila je LDP.

Komisija nije proglasila legitimitet

 Zbog većeg broja listića od broja glasača u jednoj glasačkoj kutiji, Opštinska izborna >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << komisija u Aranđelovcu nije proglasila izborne rezultate na svih 39 biračkih mesta posle jučerašnjih vanrednih lokalnih izbora. Ona je poništila glasanje na tom biračkom mestu, a nije utvrdila ni rezulate glasanja na četiri biračka mesta na kojima nije došlo do poništavanja izbora, jer su dva člana komisije bila protiv, a jedan uzdržan, tako da rezultati izbora u Aranđelovcu još nisu dobili legitimitet.

Osim toga, predsednik Opštinske izborne komisije Ivan Petrović veruje da će biti i prigovora na tok izbornog procesa, kao i na pomenute odluke koje je komisija rano jutros donela.

On nije mogao da odgovori na pitanje kada će izborni rezultati biti ozvaničeni.

"S obzirom na raspored osvojenih glasova i zahvaljujući velikom uspehu LDP, koji je prvi put u ovoj opštini ušao u sastav budućeg parlamenta, vlast će moći da formiraju koalicija sa kojom Demokratska stranka vlada na republičkom nivou i Liberalno demokratska partija". navedeno je u saopštenju.

Prema podacima opštinskog odbora DS, po broju osvojenih glasova slede SPS sa 14 posto, NS sa 6,9, DŠ sa 6,7, G 17 plus sa 6,7 i LDP sa 6,3.

Prema rečima predsednika opštinskog odbora DS Aranđelovca i prvog na izbornoj listi te stranke Vlade Gajića, DS bi, prema ovim podacima, sa koalicionim partnerima SPS, G 17 plus i LDP mogla da formira lokalnu vlast u Aranđelovcu.

Građani opštine Aranđelovac birali su juče 41 odbornika za skupštinu grada i predsednika opštine.

Ово је стварно смешно! Читава гомила странака које се званично или незванично налазе поред или испод ДС, Г17, СПС и ЛДП има 22 мандата, а 3 странке саме (СНС, НС и ДСС) 19!

Tadic je strasna sila kad u koaliciju dovede 17 stranaka i tako bude primoran da ima najacu vladu u svetu po broju stanovnika, cak 27 ministarstava dok njimacka sa 82 miliona stanovnika ima samo 16, ali njemacka nije toliko demokratska zemlja kao srbija i u njoj ne moze da se krade kao u srbiji. Tadic nam stalno ponavlja kako su oni najveca partija u srbiji, tako ce bi i ovaj put. Uspio sam ovako iz glave da sakupim sedam partija koje su sudjelovale na izborima u Arandjelovcu a koje cine koaliciju oko DS i svi skupa su dobili neznatno vise glasova od tri partije koje predstavljaju opoziciji. 1300 glasova je puno i jasno govori kome narod veruje, Tomi Nikolicu ili Borisu Tadicu, ali balkanskom diktatoru to ni malo ne smeta. Poceo je vec da plasi narod sa SNS, DSS i NS isto kao sto je narod plasio sa SPS ali kako nije mogao da osvoji vlast bez njih a Dacic od nikoga nije dobio bolju ponudu na nadopuni koferce sretno se vencali i sad zive sretni . Tadicu kako te nije stid da se sluzis tim staljinistickim metodama.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.