Izvor: MozzartSport.com, 23.Avg.2020, 19:02

Kluž se naoštrio, sledeći je Dinamo iz Zagreba

Prvak Rumunije vrlo dobar na početku nove sezone

Neka se spremi Dinamo iz Zagreba. Specijalizovali su se Modri za evropske kvalifikacije, na uverljiv način počeli novu sezonu u Hrvatskoj, ali će naredne sedmice imati vraški težak posao u Klužu, pošto je prvak Rumunije naoštren da preko tima sa Maksmira izbori plasman u treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, a visoke ambicije potvrdio zadovoljavajućim >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << otvaranjem novog takmičarskog ciklusa.

Posle pobede u Luksemburgu nad malteškom Florijanom (2:0), ekipa Dana Petreskua trijumfalno je počela operaciju „Odbrana titule“ savladavši u početnoj rundi Lige 1 Akademiju iz Klinčenija 2:1. Koliko mu je stalo da uzme sva tri boda Petresku je pokazao tako što je izveo najjači tim i zapretio igračima da im je današnja utakmica kvalifikaciona pred okrašaj u sredu sa Dinamom. Izgleda da su ga poslušali, odigrali su požrtvovano i upisali pobedu.

U igri tima iz Transilvanije uočljivi su automatizmi. Logična posledica činjenice da je Petresku počeo treću sezonu na klupi, ako se izuzme epizoda u Kini. Svedoče o tome golovi postignuti na manje-više identičan način. Povratna lopta, dobro praćenje akcije i udarci Jonuta Kostašea i Klaudija Petrilje na dodavanja Ćiprijana Deaka i Aleksandrua Čipčijua.

Kluž je ostvario treću uzastopnu pobedu u gostima kad je prvenstvo Rumunije u pitanju, deveti meč na strani ne zna za poraz, a podatak da kod kuće ima samo jedan jedini poraz na poslednja 22 msusretaeča pokazuje koliko zahtevan posao čeka Dinamo u jednom od derbi mečeva drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

RUMUNIJA – 1. KOLO

Petak

Argeš - Botošani 2:3 (0:1)

Subota

Vitorul – Uta Arad 1:1 (1:1)

/Janku 43 – Buhankijanu 45/

Sepsi – Univerzitatea 0:1 (0:0)

/Koljić 88/

Astra – FCSB 0:3 (0:2)

/Man 33, Tanase 36, Morucan 90+1/

Nedelja

Poli Jaši – Čindija 1:0 (1:0)

/Pasalja 22/

Akademija Klinčeni – Kluž 1:2 (0:1)

/Kebotaru 47 - Kostaše 15, Petrilja 74/

Ponedeljak

17.00: (1,85) Voluntari (3,35) GAZ Metan (4,10)

20.00: (2,40) Dinamo Bukurešt (3,10) Hermanštat (2,95)

***kvote su podložne promenama

Tagovi:

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.