Klackali se Orlovi i pali na leđa: Australija je ozbiljna sila!

Izvor: MozzartSport.com, 08.Avg.2016, 21:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Klackali se Orlovi i pali na leđa: Australija je ozbiljna sila!

Srpski košarkaški poraženi u drugom meču u Riju - 80:95

Nije dobro. Srbija nije uspela da se izbori sa snažnom reprezentacijom Australije i doživela je prvi poraz u Rio de Žaneiru. Kenguri su pokazali mnogo veću konstantnost u igri, mnogo više borbenosti u skoku i brzine u prodoru i slavili s 95:80. Bili su bolja reprezentacija na parketu Karioka arene. Treba biti iskren i priznati.

Ovaj meč >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << je najavljen kao sudar ekipa za 2. mesto u grupi A, a to smo i dobili jer smo videli okršaj dveju kvalitetom veoma sličnih reprezentacija. Odlučivali su detalji, finese, a ovoga puta one su otišle na stranu Australije, iako to rezultat baš i ne pokazuje. Imali su mnogo bolje izbore u odlučujućim momentima, dok će naši košarkaši morati da porade pre svega na napadu koji je dosta škripao.

Jedina dva igrača koja su bila raspoložena bili su Raduljica sa 25 poena i Teodosić sa 17,  Bogdanović je dodao 12 dok su ostali dosta slabiji.

Od samog početka su Kenguri pokazali da imaju dobar šut, pogađali su trojke sa svih pozicija. Delavedova u više navrata, Bogut sa devet metara, Mils od table... Da su bacili bojler on bi prošao kroz mrežicu.

Ipak, naši košarkaši su izdržali taj udar pre svega poenima Raduljice, uzvratili bržom igrom koju su inicirali Teodosić i Nedović i doveli su meč u egal, a do poluvremena čak izgradili prednost od tri poena - 43:40. Nisu naši momci bili na nivou u prvih 20 minuta, pomalo su igrali odsutnih pogleda i bez prave koncetracije, a opet su vodili protiv izuzetno snažne selekcije Australije.

Važno je za Orlove je što je proradio Miloš Teodosić koji je bio prilično konkretan, prosuo je malo svoje poznate magije po parketu Karioka arene, pogotovo kada je na startu drugog poluvremena povezao dve trojke. Mnogo mu je tokom treće deonice pomagao Stefan Jović koji je odigrao odlično u odbrani, a potom i u napadu.

U poslednjoj četvrtini su pre svega Bejns, Delavedova i Peti Mils pojačali i napravili razliku sa kojom naši igrači nisu mogli da se nose. Odlepili su se u odsudnom momentu, na oko pet minuta do kraja meča i spasa nije bilo.

Sledeći meč Srbija igra protiv Francuske u sredu od 19.15.

SRBIJA - AUSTRALIJA 80:95

Dvorana: Karioka Arena 1

SRBIJA: Teodosić, Simonović, Bogdanović, Marković, Kalinić, Nedović, Birčević, Raduljica, Jokić, Štimac, Jović, Mačvan

AUSTRALIJA: Golding, Mils, Bogut, Ingls, Delavedova, Brohof, Baeirstov, Lič, Bejns, Andersen, Motum, Martin

(FOTO: Action images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

‘KENGURI’ PRESKOČILI ‘ORLOVE’: Poraz Srbije koji bi mogao skupo da je košta (VIDEO)

Izvor: HotSport.rs, 08.Avg.2016

Muška košarkaška reprezentacija Srbije poražena je u drugom kolu olimpijskog turnira u Rio de Žaneiru, a bolja je bila Australija rezultatom 95:80.. . Pobedom Australije protiv Francuske u prvom kolu, današnji duel Srbije sa ‘kengurima’ vrlo verovatno znači da bi pobednik zauzeo drugo mesto...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.