Kisić – Izbori nisu krivi za rast broja oboljelih od COVID19

Izvor: SandzakPress.net, 29.Jun.2020, 00:50

Kisić – Izbori nisu krivi za rast broja oboljelih od COVID19

Zamjenica direktora Instituta za javno zdravlje „Dr Milan Jovanović Batut“ Darija Kisić Tepavčević izjavila je danas da nedavno održani izbori nisu krivi za povećanje broja oboljelih od kovida 19, i da izlazak na birališta „ne predstavlja veći rizik od odlaska u prodavnicu“. Ona je na TV Pink kazala da se rast oboljelih bilježi u cijeloj Evropi i da je važno da su izbornog dana poštovane preporuke za prevenciju. „Svi >> Pročitaj celu vest na sajtu SandzakPress.net << smo se vratili svakodnevnim životnim aktivnostima. Virus nikada nije ni nestao, sve vrijeme je u cirkulaciji, a nadali smo se da će ga toplo vrijeme ubiti, što se nije desilo. Mi kao populacija smo to dozvolili“, ocijenila je Kisić Tepavčević. Ona je ponovila i da bi nošenje zaštitnih maski i održavanje distance, kada bi ih se svi ljudi pridržavali, eliminisalo virus za 14 dana, odnosno period najduže moguće inkubacije infekcije. „To izgleda kao da nije teško, ali to ne možemo da postignemo ni u jednom autobusu, a kamoli na nivou zemlje i čitave populacije“, dodala je ona. Izvor: danas.rs The post Kisić – Izbori nisu krivi za rast broja oboljelih od COVID19 appeared first on Sandžak PRESS.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na SandzakPress.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Jovanovićeva: Prvi talas virusa korona nije završen

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Jun.2020

Direktorka Instituta za javno zdravlje "Dr Milan Jovanović Batut" Verica Jovanović kaže da prvi talas virusa korona nije završen i da je došlo do povećanja broja inficiranih u Srbiji, ali i u zemljama u okruženju..."Očekivali smo da će povećanje broj inficiranih i novi talas nastupiti tek na...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Verica Jovanović: Srbija ima dovoljno PCR testova za korona virus i zaštitne opreme

Izvor: Danas, 29.Jun.2020

Srbija ima dovoljno PCR testova za korona virus, ali i zaštitne opreme u zdravstvenim ustanovama, izjavila je danas v.d. direktora Instituta za javno zdravlje Verica Jovanović.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SandzakPress.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SandzakPress.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.