Karadžić: Imamo dve mlade reprezentacije

Izvor: Mondo, 10.Sep.2012, 17:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Karadžić: Imamo dve mlade reprezentacije

Predsednik FSS istakao da Srbija u ovom trenutku ima dve mlade reprezentacije, od kojih se jedna bori za plasman na Evropsko prvenstvo za mlade, dok druga želi da izbori nastup na Mundijalu 2014. godine.

Prvi čovek srpskog fudbal Tomislav Karadžić nije bio prisutan dok su u ponedeljak u Staroj Pazovi selektor Siniša Mihajlović i kapiteni Branislav Ivanović i Aleksandar Kolarov iznosili novinarima očekivanja >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << pred duel sa Velsom u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, koji se u utorak od 20.30 igra na stadionu "Karađorđe" u Novom Sadu.

Karadžićevo izlaganje prethodilo je njihovom, kada je ozvaničen produžetak dva sponzorska ugovora - medijiski sa Radio-televizijom Srbije i drugi sa kompanijom Delata sport, distributerom opreme "Najk" u kojoj igra reprezentacija.

"Pred nama su dva cilja - plasman mlade reprezentacije na Evropsko prvenstvo 2013, koja u Kruševcu ima novu prepreku ka tom rezultatu i formiranje snažnog 'A' tima. Mi praktično imamo dve mlade reprezentacije. Želimo da za dve godine dobijemo snažnu ekipu i da više ne dovodimo u pitanje naš plasman na evropska i svetska prvenstva", naglasio je Karažić.

On je, ipak, istakao da će selektor Siniša Mihajlović i ljudi oko njega, koji već nekoliko meseci rade na formiranju novog državnog tima, učiniti sve da se "orlovi" plasiraju na Mundijal u Brazilu, ali da bi ova generacija prave rezultate trebalo da počne da postiže u kvalifikacijma za Euro 2016.

Karadžić je pričao i o značaju novih-starih ugovora o poslovno-tehničkoj saradnji koje je FSS produžio u ponedeljak.

"Sa ova dva sponzorska ugovora i još jednim vrlo unosnim, koji će biti ozvaničen sledeće nedelje (Apatinska pivara, prim. aut) finansijski i ekonomski smo obezbeđeni za naredni trogodišnji period. Ostaje prostor da potpišemo ugovore sa nekom bankom i osiguravajućim društvom. Neka požure, nemaju još mnogo vremena", istakao je Karadžić, pritom izrazivši veliko zadovoljstvo zbog prethodne odlične saradnje sa javnim servisom RTS i Deltom.

"RTS i FSS su imali uspešnu saradnju i nadam se da će se ona nastaviti još 10 godina, koliko očekujem da (predsednik FSS Tomislav Karadžić) Tole i ja ostanemo na ovim funkcijama", rekao je direktor RTS-a Aleksandar Tijanić.

RTS će prenositi sve utakmice Srbije, bilo takmičarske ili prijateljske, koje "orlovi" budu igrali kao domaćini".

Tijanić je rekao da je ponuda za otkup prava na mečeve koje će Srbija igrati kao gost bila neprihvatljiva za RTS.

"Strane agencije koje trguju prenosima naše reprezenatcije procenili su da jedna utakmica Srbije košta kao četiri Lige šampiona. Odbio sam da kupim ta prava", objasnio je generalni direktor RTS. Javni servis je otkupio prava na svetska fudbalska prvenstva do 2'022. godine.

Karadžić je priznao da je imao ponude i drugih medijiskih kuća, ali da nije želeo da prekida saradnju sa javnim servisom.

Prvi čovek Delta holdinga Miroslav Mišković bio je očaran "kućom fudbala" u Staroj Pazovi, zbog čije je izgradnje odao priznanje Karadžiću napomenuvši da malo fudbalskih saveza na svetu može da se pohvali takvim sportskim centrom.

"Vi znate da je "Najk" svetski lider u proizvodnji sportske opreme. Mi očekujemo da i Srbija na kraju kvalifikacija za Svetsko prvenstvo bude lider u svojoj grupi", dodao je Mišković.

Karadžić nije ostao dužan na lepim rečima.

"Vi ste jedini privrednik u Srbiji kome priznajem da je veći od mene", obratio se predsednik FSS-a poslovnom partneru.

(V. Sukdolak - MONDO, foto: MN Press)
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.