Izvor: Radio Slobodna Evropa, 29.Mar.2015, 19:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kameron: Izborna kampanja u Britaniji na ivici noža

Britanski premijer Dejvid Kameron rekao je u nedelju na partijskoj konferenciji njegovih konzervativaca da je izborna kampanja u toj zemlji "na ivici noža".

"Ovo nije bilo kakav izbor. Ovo su izbori visokog rizika. Ovo je izbor na ivici noža i može se samo preseći na dva dela: konzervativci ili laburisti. Britanija će napredovati, ili će se vratiti unazad", rekao je Kameron.

Kampanja za parlamentarne izbore 7. maja zvanično će početi u ponedeljak, kada >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << će parlament biti razrešen.

Istraživanja javnog mnjenja predviđaju da nijedna partija neće osvojiti većinu mesta u parlamentu.

Kao znak da sledi tesna i oštra trka, Kameron je lično napao lidera opozicionih laburista Eda Milibanda.

"Znam šta ova uloga (premijera) podrazumeva, i iskreno, ne mislim da Ed Miliband to ima. Neki ljudi mogu da kažu: 'Ne gledaj na to kao na nešto lično', ali kada dođe do toga ko je premijer, lično postaje nacionalno", ocenio je Kameron.

On je okarakterisao Milibandovu Laburističku stranku kao "gomilu licemernih, pretencioznih, beznadežnih, ciničnih socijalista".

Miliband je počeo svoju kampanju 28. marta, sa vrha londonke Orbit kule, sa obećanjem da će sačuvati Nacionalnu zdravstvenu službu, koja je u finansijskim problemima.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Neizvesna kampanja u Velikoj Britaniji

Izvor: EurActiv Srbija, 30.Mar.2015, 13:57

U Velikoj Britaniji 30. marta je počela petonedeljna kampanja za izbore sa veoma neizvesnim ishodom. Vodeće stranke - konzervativci i laburisti - imaće tezak zadatak da se izbore za mogućnost da formiraju vlast, a s obzirom na podeljenost političke scene sve opcije su otvorene - koalicije, savezi,...

Nastavak na EurActiv Srbija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.