Kalanović: Priče o prevremenim izborima preterane

Izvor: Glas javnosti, 01.Feb.2013, 14:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kalanović: Priče o prevremenim izborima preterane

BEOGRAD - Ministar za regionalni razvoj Verica Kalanović ocenila je da su priče o prevremenim izborima preterane i izrazila je nadu da će 2013. godina biti godina ekonomskog oporavka, a ne "paralisanja" države.

"Ne postoji racionalni razlog da se tokom ove godine održe vanredni parlamentarni izbori. Ali, ako prevlada iracionalno unutar vladajuće većine, pa neko proceni da je golub na grani lepši i šareniji nego ovo što smo do sada postigli, onda će izbora da bude", rekla >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << je Kalanovićeva.

U tekstu naslovljenom "Izbori su kao golub na grani", ona je dodala da Vlada funkcioniše kao pravi tim i da je za šest meseci pokazala da može da se radi drugačije i odgovornije.

"Funkcionišemo kao pravi tim. Ako ćemo po narodnoj da "krčag ide na vodu dok se ne razbije", čini mi se da će ova vlada još dosta vode da prenese, i to kvalitetne i zdrave vode", rekla je Kalanovićeva.

Na pitanje zašto se onda svaki dan podgreva priča o izborima i podsećanje da i potpredsednik Vlade Rasim Ljajić kaže da je bolje da se oni odmah raspišu nego da se produžava agonija, Kalanovićeva je rekla da Srbija nikako da se oslobodi paralelne stvarnosti.

"Ovde su ključne teme: koje diciplinske mere će da donese DS i da li će biti izbora. U realnosti, stvari se pomeraju nabolje u svim oblastima. To vide i građani kod kojih raste optimizam. Oni od nas očekuju odgovornost i ozbiljnost, a ne da neprekidno budemo u kampanji", istakla je ona.

"Priče o izborima su preterane, a delim Ljajićev stav da bi sa tim spekulacijama moralo da se prekine", dodala je Kalanovićeva.

Ona je, takođe, istakla da postoji jedinstven stav ministara i svih stranaka u Vladi da se borba protiv korupcije i kriminala završi do kraja, da u njoj nema zaštićenih i da iza bilo koga ne može da stoji kapital, partija ili neki autoritet koji bi mogao da ga zaštiti.

"Svi moramo da budemo u istom položaju kada je u pitanju poštovanje zakona, a institucije moraju da stoje iznad svih nas. Nikome se ne sme gledati kroz prste", rekla je Kalanovićeva.

Tanjug/Novosti

Nastavak na Glas javnosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.