Kačinjski: Duda je kandidat iz snova

Izvor: RTS, 16.Feb.2020, 00:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kačinjski: Duda je kandidat iz snova

Poljska vladajuća partija Pravo i pravda podržala je predsednika Andžeja Dudu da se ponovo kandiduje za tu funkciju na izborima koji će biti održani 10. maja.
Na konvenciji u Varšavi na kojoj je pokrenuta kampanja za izbor Dude za drugi petogodišnji mandat predsednika, lider stranke Jaroslav Kačinjski rekao je da je Duda "kandidat iz snova" i čuvar ustava.

Duda, kao bivši član >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << stranke Pravo i pravda, podržao je populističku politiku vladajuće stranke, uključujući promene u pravosudnom sistemu, koje su izazvale osudu EU, prenosi AP.
EU, naime, na njih gleda kao na protivdemokratske promene, dok poljska vlada smatra da ima pravo da utvrdi kako funkcioniše pravosudni sistem te zemlje.
Duda je obećao da će nastaviti da podržava promene u načinu imenovanja sudija i druge vladine predloge u vezi sa pravosuđem.
Dudi će protivkandidati na predsedničkim izborima biti potpredsednica parlamenta Malgožata Kidava Blonska, koja je kandidat glavne opozicione stranke Građanska platforma, Kžištof Bosak iz krajnje desničarske stranke Konfederacija i drugi opozicioni kandidati.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Pravo i pravda podržala kandidaturu Dude za predsedsednika

Izvor: Blic, 16.Feb.2020

Poljska vladajuća partija Pravo i pravda podržala je danas predsednika Andžeja Dudu da se ponovo kandiduje za tu funkciju na izborima, koji će biti održani 10. maja.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.