KURTIJEVA POLICIJA PRIVELA TRI RADNIKA POŠTE SRBIJE: Kancelarija za KiM izadala hitno saopštenje

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Apr.2023, 18:08

KURTIJEVA POLICIJA PRIVELA TRI RADNIKA POŠTE SRBIJE: Kancelarija za KiM izadala hitno saopštenje

Petković je ocenio da ovaj očajnički potez predstavlja Kurtijevu osvetu Srbima nakon debakla koji je doživeo na izborima.

Pripadnici tzv. Kosovske policije, na punktu kod Bistričkog mosta, zaustavili su i priveli vozača i dvojicu radnika Pošte Srbije, koji su prevozili novac iz Trezora u Leposaviću ka Kosovskoj Mitrovici, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

- Pripadnici >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Kurtijeve specijalne policije zaustavili su danas i priveli na zloglasnom punktu na Bistričkom mostu vozača i dva radnika Pošte Srbije koji su regularno prevozili novac iz Trezora u Leposaviću ka Kosovskoj Mitrovici. Oni su, zajedno sa novcem namenjenim redovnim finansijskim plaćanjima, sprovedeni ka carinskom terminalu u južnoj Kosovskoj Mitrovici, a sa njima se nalaze i naši predstavnici na terenu - rekao je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković.

On je ocenio da ovaj očajnički potez predstavlja Kurtijevu osvetu Srbima nakon debakla koji je doživeo na izborima i novi je pokušaj podizanja tenzija na severu Kosova, u režiji Prištine.

- Reč je o nastavku stalnih političkih i administrativnih prepreka koje Priština postavlja a koje imaju za cilj da otežaju platni promet na severu Kosova i Metohije, iako na to nemaju apsolutno nikakvo pravo. Srbi imaju svako legalno, legitimno i zakonsko pravo da koriste svoj novac i to se ne dovodi u pitanje - naveo je Petković.

Istakao je da je sloboda nesmetanog platnog prometa garantovana dogovorima u Briselu i tek nakon formiranja Zajednice srpskih opština, tu nadležnost će preuzeti ZSO.

- O ovom opasnom potezu Prištine i Kurtija odmah sam direktno obavestio Miroslava Lajčaka, kao i SAD i očekujemo njihovu diplomatsku akrivnost u cilju smirivanja tenzija koje Priština proizvodi - rekao je Petković.

Dodao je da je ovaj potez pažljivo sračunat i pred nastavak briselskog dijaloga i pokazuje da Kurti ne želi nikakvu normalizaciju odnosa niti formiranje ZSO.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.