KURTI ĆE SEDETI NA DVE STOLICE DOKLE GOD MU DOZVOLE: Biće izbora, ali ne pre nego što bude moralo

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Jun.2023, 23:06

KURTI ĆE SEDETI NA DVE STOLICE DOKLE GOD MU DOZVOLE: Biće izbora, ali ne pre nego što bude moralo

U svom gostovanju za jednoj francuskoj televiziji, Kurti je objasnio pod kojim uslovima će biti održani izbori,

Premijer privremenih prištinskih institucija Alјbin Kurti rekao je da pre nego što se održe novi izbori u četiri opštine na severu, mora da bude uspostavljen, kako je naveo, red i zakon.

- Izbori će biti održani po redu i zakonu. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Bez zakona ne može biti demokratskih izbora - rekao je Kurti za francuski medij France 24, prenosi KljanKosova.tv.

On je dodao da se zalaže za konstruktivnost, red, zakon i demokratiju, i da za to nema kompromisa.

Kurti je ponovio da je legitimitet sadašnjih gradonačelnika slab, ali da niko drugi nije legitimniji od njih da ima pristup opštinskim objektima.

On je dodao da je danas u tri severne opštine situacija uglavnom mirna.

- Moramo da zaštitimo ustavnost. Ne vidim da će ova četiri predsednika završiti mandat - naveo je Kurti i dodao da će za nekoliko meseci možda biti izbora, ali da moraju postojati uslovi za vanredne izbore.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.