Izvor: HotSport.rs, 01.Jun.2015, 20:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KARADŽIĆ: U julu razmatramo o izborima!

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Tomislav Karadžić najavio je danas da bi julu mogla biti održana vanredna sedinica na kojoj bi jedna od tačaka dnevnog reda bila izbori na svim nivoima u toj organizaciji. 

Karadžić je na današnjoj sednica Izvršnog odbora u Sportskom centru u Staroj Pazovi informisao članove da planira sazivanje sednice u prvoj polovini jula.
Do tada predsednik FSS obaviće razgovore >> Pročitaj celu vest na sajtu HotSport.rs << sa svim predsednicima regionalnih saveza da bi bili usklađeni stavovi oko eventualnih vanrednih izbora na svim nivoima, što podrazumeva vreme i proceduru za održavanje oko 400 sednica skupština u bazama.
- Niko ne treba da se boji izbora. Uz poštovanje procedure, svi treba da proverimo legitimitet, od najnižih do najvišeg nivoa fudbalske vlasti – rekao je Karadžic za sajt FSS.
Na Izvršnom odboru diskutovano je i o situcaciji u Fudbalskom savezu Vojvodine o kojoj su članove informisali predsednik FSV Dragan Simović i Marjan Rnić.
- Konstatovano je grubo kršenje Statuta i u skladu sa članom 81. i članom 82. FSV biće upozoren na nepravilnosti zvaničnim pisanim dokumentom, koji će im biti upućen u hitnom roku. Od Fudbalskog saveza Vojvodina zatraženo je da otkloni sve nedostatke, a ukoliko to ne učini, Izvršni odbor FSS je dao ovlašćcenje Odboru za hitna pitanja FSS da uvede privremene mere u Fudbalski savez Vojvodine – navodi se u saopštenju.
U nastavku sednice komesar za integritet FSS Milovoj Mirkov obavestio je članove Izvršnog odbora FSS o pristigloj dokumentaciji UEFA u vezi sumnji na regularnost utakmica u Superligi.
Jednoglasno je zaključeno da svi zvanični dokumenti UEFA, kao i rezultati interne istrage komesara za integritet, budu poslati tužilaštvu na dalji postupak. Članovi Izvršnog odbora FSS neće komentarisati ništa po tom pitanju, a sve u cilju valjane i pravovremene istrage zvanicnog organa Republike Srbije.
Istovremeno usvojena je inicijativa da se formira specijalno telo, sastavljeno od predstavnika tužilaštva, policije i Fudbalskog saveza Srbije, koje će se ubuduće baviti svim opravdanim sumnjama u regularnost utakmica.
The post KARADŽIĆ: U julu razmatramo o izborima! appeared first on HotSport - Sportske vesti na jednom mestu i uvek na vreme.

Nastavak na HotSport.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Karadžić najavio izbore na svim nivoima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Jun.2015

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Tomislav Karadžić najavio je danas da bi julu mogla biti održana vanredna sednica na kojoj bi jedna od tačaka dnevnog reda bila izbori na svim nivoima u toj organizaciji...Karadžić je na današnjoj sednica Izvršnog odbora u Sportskom centru u Staroj Pazovi...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta HotSport.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta HotSport.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.