Juventusu potrebno čudo – ostaje bez 90 miliona evra ako ne izbori LŠ

Izvor: B92, 26.Maj.2023, 15:46

Juventusu potrebno čudo – ostaje bez 90 miliona evra ako ne izbori LŠ

Nova kazna koju je Juventus dobio mogla bi da skupo košta torinski klub i ugrozi mu budućnost.

Juventusu je oduzeto deset bodova u Seriji A zbog skandala u vezi sa "pumpanjem" cena određenih igrača kako bi se ispeglale poslovne knjige i izbegle sankcije zbog kršenja UEFA finansijskog fer-pleja.

Torinski klub je zbog toga pao s drugog na sedmo mesto, pa ga dva kola pre kraja sezone pet bodova deli od četvrtog Milana, koji drži poslednju poziciju koja vodi u Ligu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << šampiona.

Juventusu je potrebno čudo kako bi igrao elitno evropsko takmičenje, odnosno moraju mu se poklopiti loši rezultati Milana, Atalante i Rome, klubova koji imaju pet, dva i jedan bod više od njega.

Ako Juventus ne pobedi već Milan u 37. kolu, matematički će ostati bez LŠ.

Juventus bi time prvi put u 11 godina propustio nastup u LŠ, a "Gazeta delo sport" navodi kako bi italijanski velikan tako ostao bez 90 miliona evra, koliko bi inače zaradio kroz UEFA bonuse i dolaske navijača na njegov stadion u Torinu.

Podsetimo, Juventusu je Prvo oduzeto 15 bodova, ali su mu vraćeni nakon žalbe, da bi mu potom kazna smanjena, ali je ipak oduzeto deset bodova.

Tako je pao na minimalno sedmu poziciju koja donosi kvalifikacije za Ligu konferencije.

Ekipa trenera Maksimilijana Alegrija u poslednjem kolu igra protiv Udinezea.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.