Jovanović umesto Rašković Ivić?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Jun.2016, 10:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jovanović umesto Rašković Ivić?

Predsednica Demokratske stranke Srbije (DSS) Sanda Rašković Ivić izjavila je danas da je pisanje medija da se ona povlači sa mesta predsednice partije ishitreno, jer je "prosto govorila" o važnosti davanja šanse mladim ljudima da se i oni pokažu.

Dnevni list Večernje novosti objavio je danas da se Rašković Ivić povlači i da će za sledećeg predsednika DSS predložiti funkcionera Miloša Jovanovića.

"Malo je to ishitreno. Ja sam prosto govorila o tome da >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je važno da dodju mladi ljudi srednje generacije. Izborna skupština DSS trebalo bi da padne 2018. godine, ja sam mislila da je malo pomerimo prema predsedničkim izborima, nekih pola godine pre roka", rekla je Rašković Ivić za agenciju Beta.

Ona je rekla da smatra da je "svoje uradila".

"Stranku sam sačuvala, uvela sam je u parlament. Treba dati drugim mladim ljudima priliku da se i oni pokažu, ali to je izgleda u Srbiji vrlo neobično da neko misli unapred i da neko želi sam i svojevoljno u neko dogledno vreme sidje sa funkcije, a da ga neko ne istera, pa je onda to izazvalo opšte zgranuće", ocenila je predsednica DSS.

Novosti su javile da se Sanda Rašković Ivić neće ponovo kandidovati sa predsednika Demokratske stranke Srbije (DSS) na stranačkim izborima sledeće godine, a za svog naslednika predložiće Miloša Jovanovića, nekadašnjeg funkcionera stranke.

Novosti prenose da je Rašković Ivić to potpuno otvorena najavila na sednici Glavnog odbora DSS prošlog vikenda.

Rašković Ivić je potvrdila Novostima da je tačno da ne želi ponovo da se kandiduje, jer ima 60 godina i smatra da je vreme da neko iz srednje generacije mladih političara preuzme stranku.

Pre nego što ustupi glavnu funkciju u stranci, Rašković Ivić će najverovatnije biti kandidat DSS za predsednika Srbije sledećeg proleća.

Miloš Jovanović je rođen 19. avgusta 1976. godine u Beogradu. Srednjoškolsko obrazovanje stekao je u Petoj beogradskoj gimnaziji. Na Univerzitetu Pariz I Panteon-Sorbona je 1999. godine diplomirao na Pravnom fakultetu, a 2000. godine na Odseku političkih nauka Sorbone.

Na istom univerzitetu je završio magistarske studije iz međunarodnih odnosa 2001. godine sa radom na temu: La reconnaissance internationale des indépendances slovène et croate ("Međunarodno priznanje slovenačke i hrvatske nezavisnosti"), mentor profesor Čarls Zorgbib.

Doktorsku disertaciju odbranio je u decembru 2010. godine na temu: Légitimité et légitimation du recours à la force dans l'après-guerre froide. Étude de cas: l'intervention militaire de l'OTAN contre la République fédérale de Yougoslavie (1999), ("Opravdanost i opravdavanje upotrebe sile u poslehladnoratovskom periodu. Studija slučaja: Vojna intervencija NATO protiv Savezne Republike Jugoslavije 1999. godine"), mentor profesor Čarls Zorgbib, Univerzitet Pariz I.

Od 2001. do 2005. godine je bio zadužen za izvođenje vežbi iz Ustavnog prava i političkih institucija, kao i Komparativnih političkih sistema na Pravnom fakultetu Univerziteta Pariz I Panteon-Sorbona.

Od 2006. do 2011. godine je radio na Institutu za međunarodnu politiku i privredu u Beogradu u zvanju istraživača-saradnika. U oktobru 2011. godine izabran je za asistenta, a u februaru 2014. za docenta na predmetima Uvod u pravo evropskih integracija i Međunarodni odnosi na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu, gde i dalje predaje.

Govori francuski i služi se engleskim jezikom.

237
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.