Jovanović: LDP u vladi posle izbora

Izvor: B92, Beta, 05.Sep.2009, 16:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jovanović: LDP u vladi posle izbora

Beograd -- Lider Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović izjavio je da će stranka na čijem je čelu postati deo "jasne evropske Vlade" posle narednih izbora.

"Novi izbori moraju da se održe posle prihvatanja kandidature za prijem EU. Time će mandat ove vlade biti okončan, a otvorena mogućnost izbora nove, koju će formirati stranke sposobne za brze reforme koje će nas u Uniju uvesti bez otezanja", rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je Jovanović u intervjuu za "Blic", na pitanje pod kojim uslovima bi LDP postala deo vladajuće koalicije.

Jovanović je rekao da LDP ne može da bude deo sadašnje vlade koja je, prema njegovoj oceni, sastavljena uz previše međusobnih ustupaka i privremenih pomirenja. On je to rekao odgovarajući na pitanje o tome da li je LDP dobio obećanje da će ući u Vladi kao nagradu za glasanje za Zakon o informisanju.

"Politikom koja želi iskren odnos sa Evropom i SAD, regionom, ulazak u EU i NATO, rezoluciju o Srebrenici, tržišnu ekonomiju, Srbiju bez viza i 'Paradu ponosa', moramo pobediti na sledećim izborima. Svako normalan razume koliko je bilo važno podržati vlast, čiji pad ne bi povukao samo stranke, već i samu zemlju", rekao je Jovanović.

On je dodao da "svako normalan" razume koliko je bilo važno podržati vlast pri tom glasanju jer njen pad, kako je ocenio, "ne bi povukao samo stranke, već i samu zemlju".

Na pitanje da li je glasanju LDP-a za zakon prethodio njegov dogovor sa predsednikom DS-a Borisom Tadićem, Jovanović kaže da je Tadić ispravno postupio kad je potpisao zakon.

"Da me je Tadić deset puta isključio iz stranke, ne bih imao pravo da kažem da je kao Koštunica ili Milošević. Zato na greške vlasti moramo da reagujemo drugačije. Razlike među nama su očigledne i o njima se sve zna. Mislim da je veći izazov od njihovog ponavljanja testiranje naše sposobnosti da uradimo zajedno što više korisnog za ljude koji su jedine žrtve političara nesposobnih da se dogovore i to ispune. Odveo bih LDP u slepu ulicu kada bih verovao da samo mi imamo snagu za modernizaciju zemlje i ekskluzivno pravo da to uradimo", kaže Jovanović.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Jovanović: Deo Vlade posle narednih izbora

Izvor: NaDlanu.com, 05.Sep.2009

BEOGRAD, 5. septembra 2009. (Beta) - Lider Liberalno-demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović izjavio je da će stranka na čijem je čelu postati deo "jasne evropske Vlade" posle narednih izbora. "Novi izbori moraju da se održe posle prihvatanja kandidature za prijem EU. ..

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.