Jovanović: Izbori ne menjaju ništa

Izvor: RTS, 13.Feb.2019, 16:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jovanović: Izbori ne menjaju ništa

Predsednik LDP-a Čedomir Jovanović ponovio je da neće da "podvija rep" i da izađe iz skupštine i podsetio da na bojkot pozivaju oni koji nisu poslanici - Dragan Đilas i Vuk Jeremić. Posle izbora, kaže Jovanović, neće se promeniti ništa ukoliko "političari ne izađu iz pelena i ne prestanu da se ponašaju kao u prethodnih 20 godina".
Čedomir Jovanović je na konferenciji za medije rekao i da veliki >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << broj amandmana poslanika vlasti jesu po Poslovniku i da opoziciji smeta takvo ponašanje jer "Vučić radi njima ono što su oni planirali da rade njemu".

On kaže da proteste podržava, zato što su građanski i dodaje da će možda i on prošetati kao neki njegovi prijatelji, međutim, ukazuje istovremeno da je to i jako teško.
"Jako teško mogu da šetam pored onih koji pored mene idu i nose transparente 'peder i lezbejka prodaju Kosovo'. Mogu da se složim da se borim za svačije demokratsko pravo, ali jako tesko mogu da potpišem ugovor sa narodom u kome nema politike", rekao je Jovanović.
Na pitanje da prokomentariše veliki broj amandmana poslanika vlasti na prethodmim sednicama, a danas, kada deo opozicije ne učestvuje u radu samo 80, Jovanović kaže da mu je najmanje čudno što danas ima toliko amandmana, a da mu mnogo više smeta "malo pameti u parlamentu".
Ocenjuje da je opstrukcija vlasti njihov način rešavnja odnosa sa opozicijom koji je, kaže pogrešan, ali u istoj meri kao i svi prethodni pokušaji nekih drugih vlasti.
"Za mene je ponašanje SNS jednako pogrešno kao i ponašanje onih koji su pre njih bili na vlasti, a ovaj parlament danas funkcioniše po Poslovniku, baš kao i Srbija, a njega su pisale stranke ili pojedinci u periodu Borisa Tadića uvereni da će biti večita vlast u ovoj zemlji, pa su danas isfrustrirani činjenicom da Vučić njima radi ono što su oni planirali da rade njemu", smatra Jovanović.
Posle izbora, kaže Jovanović, neće se promeniti ništa ukoliko "političari ne izađu iz pelena i ne prestanu da se ponašaju kao u prethodnih 20 godina".
"Plaćamo cenu za suludu politiku koja se vodila, ta politika nema autorski pečat samo ove vladajuće koalicije", rekao je on.
On je istakao da mu ne na pamet ne pada da "podvija rep" kako su to, kaže, uradili drugi, i napusti skupštinu, jer ga zovu Đilas i Jeremić.
"Oni nisu poslanici u ovoj skupštini i ne mislim da delim sudbinu sa DS koja je postala Đilasovo privatno vlasništvo", poručio je lider LDP-a.
Kako kaže, u njihovoj koaliciji (Savez za Srbiju) ima više onih koji su sa Vučićem bili u koaliciji nego onih što nisu i u tom smislu upitao da li je 2013. godine za budžet koji skupštini predložio Vučić glasao on ili Vuk Jeremić, ili ko je rušio Tadića, on ili Đilas...
"Iz skupštine ću izaći onog trenutka kada budem siguran da ovaj narod ne zaslužuje da ima skupštinu, a ja mislim da to još nije tako", istakao je Jovanović.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.