Joksimović: Izbori ne bi pomerili otvaranje poglavlja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Okt.2015, 00:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Joksimović: Izbori ne bi pomerili otvaranje poglavlja

Ministarka bez portfelja zadužena za evropske integracije Jadranka Joksimović smatra da ni u slučaju izbora nema razloga za odlaganje otvaranja prvih poglavlja.

"Odluka o izborima još nije doneta. Ne vidim razlog ni u tom slučaju za odlaganje otvaranja poglavlja predviđenom dinamikom pregovaračkog procesa", rekla je Joksimovićeva za "Danas".

List podseća da premijer Srbije Aleksandar Vučić još nije doneo konačnu odluku o tome hoće li biti prevremenih parlamentarnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << izbora i kada će se oni održati, zbog čega se postavlja pitanje hoće li eventualni izbori uticati na proces pregovora, odnosno otvaranje prvih poglavlja koje je planirano za decembar.

Premijer Vučić je poručio da, ukoliko pred Srbiju budu postavljeni nemogući uslovi, čije bi ispunjenje značilo da se pogazi srpska zastava, on u tome neće učestvovati i da je onda vreme za izbore.

"Danas" podseća i da Nemačka, ali i ostale značajne clanice Unije, insistiraju na tome da prvo poglavlje u pregovorima Srbije i EU koje će biti otvoreno, bude poglavlje 35, koje se odnosi na normalizaciju odnosa Srbije i Kosova.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Joksimović: Izbori ne bi pomerili otvaranje poglavlja

Izvor: Blic, 15.Okt.2015

Ministarka bez portfelja zadužena za evropske integracije Jadranka Joksimović smatra da ni u slučaju izbora nema razloga za odlaganje otvaranja prvih poglavlja..."Odluka o izborima još nije doneta. Ne vidim razlog ni u tom slučaju za odlaganje otvaranja poglavlja predvidjenom dinamikom pregovaračkog...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.