Ješić nije poslanik, poštuje Ustav

Izvor: B92, 01.Avg.2011, 17:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ješić nije poslanik, poštuje Ustav

Inđija -- Predsednik opštine Inđija Goran Ješić podneo je ostavku na mesto poslanika Skupštine Vojvodine, saopšteno je iz Ješićevog kabineta.

Kako se navodi, odluka je doneta u skladu sa presudom Ustavnog suda o nespojivosti funkcije većinski izabranog poslanika Skupštine Vojvodine sa nekom drugom javnom funkcijom.

Goran Ješić stavio je svoj mandat na dalje raspolaganje predsedniku Skupštine Vojvodine Šandoru Egerešiju.

>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Izbori za Skupštinu Vojvodine obavljaju se po kombinovanom izbornom sistemu, tako što se 60 poslanika bira po većinskom, a preostalih 60 po proporcionalnom izbornom sistemu, kako bi svi gradovi i opštine u Pokrajini imali bar jednog predstavnika u pokrajinskom parlamentu.

Poslanici koji su izabrani po proporcionalnom izbornom sistemu, a obavljali su još neku javnu funkciju, podneli su ostavke prošle godine.

Goran Ješić prvi je poslanik izabran po većinskom izbornom sistemu koji je podneo ostakvu. Pored njega, još oko 15 poslanika obavlja i još neku javnu funkciju.

Ukoliko Skupština Vojvodine ostakvu ne verifikuje u roku kraćem od šest meseci pre isteka Ješićevog četvorogodišnjeg mandata, zakon predviđa da izbori za novog poslanika ne budu ni raspisani.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ješić vratio pokrajinski mandat

Izvor: Mondo, 01.Avg.2011

Predsednik Inđije Goran Ješić podneo je danas ostavku na mesto poslanika Skupštine Vojvodine, zbog nespojivosti sa funkcijom u Opštini.

Nastavak na Mondo...

Goran Ješić podneo ostavku na mesto pokrajinskog poslanika

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Avg.2011

NOVI SAD -..Predsednik opštine Inđija Goran Ješić podneo je ostavku na mesto poslanika Skupštine Vojvodine, na koje je izabran po većinskom izbornom sistemu, saopšteno je iz njegovog kabineta . Odluka je doneta u skladu sa presudom Ustavnog suda Srbije o nespojivosti funkcije većinski izabranog...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Stigle ostavke Ješića i Filipovića

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Avg.2011, 12:36

NOVI SAD -..Pismene ostavke predsednika opština Inđija i Sremski Karlovci, Gorana Ješića i Milenka Filipovića, na funkciju poslanika u Skupštini Vojvodine stigle su pokrajinski parlament, izjavio je danas Tanjugu šef Odseka za poslove pisarnice Mirko Krtinić...Ostavke su stigle juče po podne,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

STIGLE OSTAVKE JEŠIĆA I FILIPOVIĆA

Izvor: Kurir, 02.Avg.2011

NOVI SAD - Pismene ostavke predsednika opština Inđija i Sremski Karlovci, Gorana Ješića i Milenka Filipovića, na funkciju poslanika u Skupštini Vojvodine stigle su u pokrajinski parlament, izjavio je šef Odseka za poslove pisarnice Mirko Krtinić za Radio 021...Ostavke su stigle u ponedeljak popodne,...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.