Izvor: JUGpress.com, 20.Jun.2021, 13:56

Jeremić o revanšizmu

NIŠ

U Nišu je sinoć održana svečana sednica Gradskog odbora Narodne stranke.

Na izborima koji su održani još 28.februara izabrani su članovi niškog odbora, ali je zbog mera koje su ograničavale javne skupove tek sada održan i ovaj deo konstituisanja gradskog odbora u Nišu.

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je danas da revanšizam za koji se ta stranka zalaže znači da će po promeni >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << vlasti biti trajno zabranjen rad Socijalističkoj partiji Srbije i „svim derivatima“ Srpske radikalne stranke, uključujući i Srpsku naprednu stranku.

„Revanšizam je i trajna zabrana televizije Pink i sadržaja koje ona forsira. Revanšizam je da budu zatvoreni Ana Brnabić i Aleksandar Vulin. Revanšizam je pretpostavka da više nikada nikome ne padne na pamet da dolazak na vlast znači dozvolu za prisvajanje države“, rekao je Jeremić u Nišu, gde je održana konstitutivna sednica Gradskog odbora Narodne stranke Niš.

Jeremić je istakao da je „kraj aktuelne vlasti bliži nego što mnogima deluje“, ali da je smenjivanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića „važan, ali tek prvi korak“ ka konačnom cilju promene sistema, i dodao da će Narodna stranka igrati ključnu ulogu i u promeni vlasti i u uspostavljanju normalnog i demokratskog poretka, a da će prihvatanje revanšizma biti majka svih uslova za saradnju sa Narodnom strankom.

„Vučić je, između ostalog, uništio i parlament tako što ga je napunio kebarama, piljama, božičkama, atlagićima… Namerno je izabrao da tamo sede najgori, da bi se ljudima povraćalo kad vide skupštinu i da bi iz kolektivne svesti izbrisao ideju da se u parlamentu odlučuje nešto važno“, rekao je Jeremić.

„On o Ani Brnabić misli isto što i svi, ali ju je stavio na mesto premijera da bi u narodu ubio ideju da najmoćnija funkcija po Ustavu Srbije ima bilo kakvu snagu. Izvrgnuo je ruglu premijera, parlament, univerzitet i sve druge institucije da bi kod većine usadio svest o faraonskoj supremaciji“, dodao je Jeremić.

Jeremić je ocenio da Vučić od Srbije želi da napravi „kaligulijanum“ i da pristojne i poštene ljude odvrati od politike da bi mogao nesmetano da vlada.

„Zato je pred nama veliki posao, da čestite ljude ubedimo da se politički angažuju. U Narodnoj stranci su okupljeni baš takvi ljudi, ali ih je još mnogo više van politike. Naš je zadatak da ih okupimo u zajedničkoj borbi za normalnu i demokratsku Srbiju“, rekao je Jeremić.

Za predsednika Gradskog odbora Narodne stranke Niš izabran je arhitekta Đorđe Stanković.

„Naš cilj biće da o Nišu odlučuju Nišlije, a ne namesnici SNS-a koji sprovode volju svojih šefova iz Beograda. Među najvažnijim ciljevima Narodne stranke Niš biće i vraćanje gradu niškog aerodroma, koji je Vlada Srbije oduzela gradu i tako onemogućila razvoj Niša“, rekao je Stanković.

Generalni sekretar Narodne stranke Stefan Jovanović istakao je da bi Niš trebalo da bude motor razvoja južne Srbije, ali da je taj grad danas osiromašen, a gradonačelnica Dragana Sotirovski u Gradskoj kući prima pravosnažno osuđenog silovatelja Simu Spasića.

Potpredsednik Narodne stranke Siniša Kovačević rekao je da je Niš divan grad sa sjajnim ljudima, ali da ga vodi „opskurna osoba koja ogrnuta posteljinom kleči pred nekim čovekom koji joj stavlja neki mač na rame“.

„Suština je u tome da individualna istorijska odgovornost prestaje biti lični stav onog trenutka kada vidite da su narod, grad, nacija, država, građani… dovedeni do ruba opstanka i da ih bukvalno sutra neće biti“, naveo je Kovačević.

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić rekao je da će 2022. godina biti godina „obračuna sa režimom i da Narodna stranka ima potencijal da promeni vlast i vodi državu“.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.