Jeremić: U Srbiji stalna izborna kampanja

Izvor: RTS, 03.Nov.2017, 19:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jeremić: U Srbiji stalna izborna kampanja

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je da se stranka sprema za lokalne izbore uz ocenu da je Srbija zemlja u kojoj je na snazi permanentna izborna kampanja.
"Izbori su sastavni deo života svih nas u Srbiji i to narušava funkcionisanje institucija. To je neka vrsta permanentnog političkog vanrednog stanja", ocenio je Jeremić na konferenciji za novinare.
Istakao je da je na >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << svim izborima potreban što viši stepen zajedništva opozicije.
"Nastavićemo da se zalažemo za taj stepen zajedništva. Verujem da u Beogradu postoji potencijal za promenu vlasti i bilo bi mi žao kada bi opozicija tu priliku propustila", dodao je Jeremić.
Kako je rekao, jedan od prioriteta NS biće povratak "normalnosti i nezavisnosti pravosudnog sistema" i smatra da vlast ne sme da se meša u izbor sudija i tužilaca, a još manje da ispostavlja naloge pravosuđu.
Predsednik NS predlaže osnivanje i institucije specijalnog tužioca za visoku korupciju koji bi bio "zaštićen kao beli medved u svom radu".
Takođe, rekao je, NS se zalaže i za donošenje i primenu zakona o lustraciji.
"Lustracija je ključno pitanje kako se nikada više u ovoj zemlji ne bi našli u situaciji da neko zloupotrebljava javne resurse i zakon. To nije pitanje koje može da se prelomi preko noći. Naš odbor za pravosuđe računa na odziv široke javnosti oko izrade tog zakona", rekao je Jeremić.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.