Jeremić: Ista politika prema Kosovu

Izvor: B92, 23.Apr.2008, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jeremić: Ista politika prema Kosovu

Vuk Jeremić (FoNet, arhiv)

Madrid -- Predstojeći izbori su istorijski, ali koja god opcija da pobedi, proevropska ili izolacionistička, politika prema Kosovu se neće menjati, izjavio je Vuk Jeremić.

"Ako postoji jedna stvar oko koje se u potpunosti slažemo, to je pitanje Kosova", rekao je ministar spoljnih poslova Vuk Jeremić danas u Madridu u razgovoru sa glavnim urednicima vodećih španskih medija >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i stranim dopisnicima.

Jeremić je rekao da u nekim delovima međunarodne zajednice postoje očekivanja da se politika prema Kosovu promeni posle izbora, ali da je duboko uveren da to neće biti slučaj.

Jeremić je Fonetu nakon susreta izjavio da prisustvo velikog broja predstavnika španskih medija njegovom brifingu govori da su Srbija i teme vezane za Balkan i dalje u centru pažnje međunarodne javnosti i da je zato od izuzetno velike važnosti ostati aktivan.

„Važno je generisati pritisak javnosti, da se na svoju stranu pridobije javnost u evropskim i svim drugim državama koje imaju uticaja na međunarodne procese koji se nas tiču i u kojima smo mi akteri. To nismo činili u prošlosti, i mislim da je to bila velika greška", ocenio je on.

Kako je rekao, za diplomatski nastup Srbije, pogotovo što se tiče Kosova, vrlo je važno predstaviti javnosti zemalja u kojima postoji interesovanje za tu temu i sklonost ka podržavanju argumenata Srbije.

Zato je važno, dodao je Jeremić, da se nastavi pritisak, ne samo na insititucije i političare i međunarodne organizacije, nego i na široku javnost.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.