Janša i Orban podržali Gruevskog pred lokalne izbore u Makedoniji

Izvor: RTS, 29.Sep.2017, 13:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Janša i Orban podržali Gruevskog pred lokalne izbore u Makedoniji

Premijer Mađarske i bivši premijer Slovenije, Viktor Orban i Janez Janša, podržali su opozicioni VMRO-DPMNE u trci na lokalnim izborima u Makedoniji. Na predizbornom skupu u Vevčanima, Janša je poručio da će na dan pobede kandidata te stranke za gradonačelnika otvoriti šampanjac.
Bivši premijer Slovenije Janez Janša je na predizbornom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << mitingu opozicionog VMRO-DPMNE u Vevčanima poželeo toj stranci Nikole Gruevskog da pobedi na predstojećim lokalnim izborima u Makedoniji.

"Znam da svi nestrpljivo očekujete Nikolin govor, zato mi dozvolite da budem što kraći i da vam poželim pobedu na predstojećim izborima", rekao je Janša na mitingu naveće opozicione stranke u Makedoniji.
Lokalni mediji su preneli da je Janša rekao da je uveren da će pobediti kandidatat VMRO-DPMNE u Vevčanima, sadašnji gradonačelnik Cvetomir Ugrinovski.
"Ubeđen sam da će Cvetomir, koga u Sloveniji znamo kao dobrog privrednika, pobediti i na dan te pobede mi u Sloveniji ćemo otvoriti šampanjac", rekao je predsednik Demokratske partije Slovenije na sinoćnom mitingu u Vevčanima.
Janša se, zajedno sa mađarskim premijerom i predsednikom stranke Fides Viktorom Orbanom, juče u Ohridu privatno sastao sa liderom VMRO-DPMNE Nikolom Gruevskim, da bi sestrinskoj stranci pružili podršku za pobedu na izborima.

Gruevski je posle tog sastanka na društvenim mrežama napisao da je "ostvario radni sastanka sa prijateljima VMRO-DPMNE i Makedonije".
Janšina i Orbanova partija su sestrinske stranke VMRO-DPMNE u Evropskoj narodnoj partiji.
U Makedoniji je u toku predizborna kampanja za lokalne izbore, a pobedu su najavile obe najveće partije – vladajući Socijaldemokratski savez Makedonije (SDSM) premijera Zorana Zaeva i opozicina VMRO-DPMNE bivšeg premijera Gruevskog.
Vlast u većini lokalnih samouprava u poslednja tri izborna ciklusa drži sada opozicioni VMRO-DPMNE Nikole Gruevskog, dok sada vladajući SDSM Zorana Zaeva ima samo tri gradonačelnika – u Strumici, Kumanovu i skopskoj opštini Centar.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.