Janković: Vučiću, neću te amnestirati

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Mar.2017, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Janković: Vučiću, neću te amnestirati

Predsednički kandidat Saša Janković rekao je danas na mitingu u Hercegovačkoj ulici da je Aleksandar Vučić "kompletan fantom iz Savamale".

Janković je rekao da je u noći rušenja objekata u Savamali bilo "puno raznih fantoma", ali da su svi bili tu u "ime jednog čoveka i njegovih interesa", koji, kako kaže, godinu dana zataškava taj slučaj.

Na predstojećim izborima za predsednika, kaže Janković, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << odlučuje se - "ili si ti kompletan fantom iz Savamale ili smo mi kompletni idioti".

Kako je rekao, Vučić će, "ostao ne ostao premijer" odgovarati pred zakonom.

"Pogrešio si što mi nisi dao da radim svoj posao, što ove ljude nisi pustio da rade svoj posao, i pogrešio si što nisi dao Tomislavu Nikoliću da bude predsednik Srbije, jer, ja te neću amnestirati", poručio je Janković Vučiću.

Uputio je i niz kritika na račun premijera i način funkcionisanja vlade Srbije, iza kojih, tvrdi, ostaju žrtve - poplava, helikoptera...

Skupu su prisustvovali funkcioneri DS, među kojima i lider demokrata Dragan Šutanovac, predsednik Nove stranke Zoran Živković, članovi Inicijative "Ne da(vi)mo Beograd" i javne ličnosti koje su podržale Jankovića kao predsedničkog kandidata.

Učesnici su nosili transparente - "Podseti me šta to beše Ustav" , "Zakon je isti za sve".

SNS: Janković direktno učestvovao u pravljenju lažnih afera

Srpska napredna stranka saopštila je da je danas svim građanima jasno da je Saša Janković sve vreme direktno učestvovao u pravljenju lažnih afera i u organizaciji političkih protesta protiv Aleksandra Vučića.

Kako se navodi u saopštenju, Janković je to činio sa jednim jedinim ciljem - da on sedne u neku od visokih državnih fotelja i nastavi da radi po nalogu određenih službi, "koje su sve samo ne srpske".

"Saša Janković, koji se prepodne šeta sa separatistom Odžićem, svojim bliskim saradnikom koji se zalaže za nezavisnu Vojvodinu, a Republiku Srpsku naziva genocidnom tvorevinom, nastavio je poslepodne šetnju po Beogradu šireći svoje laži, lične frustracije i bes, jer njemu i njegovim nalogodavcima očigledno ne ide po planu - koliko god se trudili, nikako ne uspevaju da prevare građane i izazovu haos i nemire u Srbiji", ističe SNS.

U saopštenju se ukazuje da Janković, "bivši lažni zaštitnik građana, lažni legalista", čiji najbliži saradnici žele Vučiću metak u čelo, a građane koji podržavaju Vučića žele da obese na bandere, ni danas nije odgovorio na pitanje kada će porodica Gojković saznati kako je ubijen Predrag Gojković i odakle barutne čestice na njegovim rukama.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.