Izrael: Sud zabranio ekstremistima učešće na izborima

Izvor: B92, 25.Avg.2019, 23:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izrael: Sud zabranio ekstremistima učešće na izborima

Izraelski Vrhovni sud zabranio je dvojici aktivista iz nacionalističke partije da učestvuju na predstojećim izborima 17.septembra.

Benci Gopštajn, lider ekstremističke grupe koja se protivi asimilaciji i Baruh Marzel, istaknuti politički aktivista, neće moći da učestvuju na izborima. Obojica huškaju na rasizam protiv Arapa.

Ti aktivisti su deo izborne liste partije Jevrejska snaga koja se sastoji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << od religioznih nacionalista čvrstorukaša koji sebe smatraju naslednicima zabranjenog pokreta Kah koji je težio da pretvori Izrael u jevrejsku teokratiju i zalagao se za prisilno iseljenje Palestinaca.

Sud međutim nije zabranio celu listu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.