Izlazne ankete: Janković četvrti put gradonačelnik Ljubljane

Izvor: RTS, 18.Nov.2018, 21:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izlazne ankete: Janković četvrti put gradonačelnik Ljubljane

Zoran Janković osigurao je četvrti mandat na mestu gradonačelnika Ljubljane pošto je na lokalnim izborima osvojio više od 58 odsto glasova, pokazuju izlazne ankete lista "Dnevnik".
Janković vodi ispred protivkandidata Anžeja Logara iz desničarske Demokratske partije, koji ima podršku 30 odsto birača.

Ankete ukazuju i da je Jankovićeva lista osvojila 43,22 odsto glasova, prenosi >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << STA.
Na lokalnim izborima u Sloveniji birani su članovi opštinskih saveta i predsednici u 212 opština. Za 3.400 mesta u opštinskim savetima kandidovalo se 22.313 kandidata.
Opštinske vlade biraju se proporcionalnim sistemom i za njihovo formiranje obično su potrebne koalicije.
O predsednicima opština odlučuje se većinskim glasanjem.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Neprikosnoven: Janković opet na čelu Ljubljane

Izvor: Mondo, 18.Nov.2018

Zoran Janković osigurao je danas četvrti mandat na mestu gradonačelnika Ljubljane pošto je na lokalnim izborima u Sloveniji osvojio preko 58 odsto glasova, pokazuju izlazne ankete lista "Dnevnik"...Foto: MONDO/P. Vujić..On vodi ispred protivkandidata Anžeja Logara iz desničarske Demokratske partije...

Nastavak na Mondo...

Zoran Janković četvrti put gradonačelnik Ljubljane

Izvor: Nezavisne Novine, 18.Nov.2018

LJUBLJANA - Zoran Janković osigurao je četvrti mandat na mjestu gradonačelnika Ljubljane pošto je na lokalnim izborima u Sloveniji osvojio preko 58 odsto glasova.

Nastavak na Nezavisne Novine...

BEZ IZNENAĐENJA: Zoran Janković po četvrti put izabran za gradonačelnika Ljubljane!

Izvor: Kurir, 19.Nov.2018, 00:24

LJUBLJANA - Više od 40 odsto birača u Sloveniji izašlo je prema još neslužbenim podacima na lokalne izbore na kojima su se birala opštinska veća i načelnici u 212 opština, a nije bilo većih iznenađenja.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.