Izglasano nepoverenje Tačiju

Izvor: S media, 02.Nov.2010, 08:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izglasano nepoverenje Tačiju

Poslanici kosovske skupštine izglasali su danas kasno popodne nepoverenje vladi Hašima Tačija.

Za nepoverenje vladi glasalo je 66 od 120 poslanika, jedan je bio protiv, a dva su bila uzdržana.

Vršilac dužnosti kosovskog predsednika Jakup Krasnići trebalo bi za nekoliko dana da raspiše parlamentarne izbore, koji bi bili održani u decembru.

Inicijativu za izglasavanje nepoverenja Tačijevoj vladi podnelo je 40 poslanika.

Podnosilac >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << inicijative, šef poslaničkog kluba Alijanse za novo Kosovo Ibrahim Makoli, kazao je danas da je pokretanje rasprave posledica najdublje institucionalne krize koja je zahvatila Kosovo.

"Institucionalna kriza je posledica lošeg upravljanja bivših koalicionih partnera Demokratskog saveza Kosova i Demokratske partije Kosova", rekao je Makoli i dodao da će kriza izazvati mnogo veće posledice od sadašnjih.

Tači je naveo da je postojeće stanje, izlaskom ministara DSK iz vlade, za Kosovo test za demokratiju i izazov koji se ne može zapostavljati, već brzo premostiti.

Obraćajući se poslanicima, Tači je kazao da njihov glas znači glas za konsolidaciju demokratije i slobode.

"Verujem da ćete ispravno postupiti otvrajući put novom legitimitetu institucija", kazao je Tači i zahvalio se svim ministrima i drugim zvaničnicima sa kojima je radio tokom skoro tri godine od formiranja ove vlade.

Šef poslaničkog kluba Alijanse za budućnost Kosova Ardian Djini rekao je da Tačijeva vlada treba da ode zbog najavljene privatizacije najprofitabilnije kompanije na Kosovu - Telekoma Kosova, zbog "šest tačaka" Ban Ki Muna, zbog stanja na severu Kosova i mnogih neispunjenih obećanja.

(Tanjug)
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vladi Kosova izglasano nepoverenje, izbori 12. decembra

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 02.Nov.2010

Predlog o izglasavanju nepoverenja Vladi inicirala je opoziciona Alijansa za novo Kosovo, kako bi se izašlo iz trenutne institucionalne krize prouzrokovane ostavkom Fatmira Sejdiua na mesto predsednika zemlje i nakon povlačenja njegove stranke iz vladajuće koalicije

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Pala vlada Kosova, izbori 12. decembra

Izvor: Blic, 02.Nov.2010

Poslanici kosovske skupštine izglasali su danas kasno popodne nepoverenje vladi Hašima Tačija. Za nepoverenje vladi glasalo je 66 od 120 poslanika, jedan je bio protiv, a dva su bila uzdržana...Inicijativu za izglasavanje nepoverenja Tačijevoj vladi podnelo je 40 poslanika...Podnosilac inicijative,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.