Izborna prilika: Otarasimo se klevetnika

Izvor: BKTV News, 29.Apr.2012, 22:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izborna prilika: Otarasimo se klevetnika

Kampanja diskvalifikacije i političke kompromitacije jesu osnovne karakteristike onoga što Demokratska stranka u medijima prikazuje blateći svog najvećeg takmaca Srpsku naprednu stranku i koalicioni front „Pokrenimo Srbiju“. Srpska napredna stranka je do sada vodila kampanju „ubeđivanja“ u svoje stavove i jasnog etiketiranja odgovornih >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << za stanje u državi.
Mlađan Dinkić vodi kampanju koja je između DS i SNS, ali sa hipotekom finansijskog „inkvizitora” . On svoju odgovrnost i ulogu G 17 plus pokušava da prebaci kroz regionalističku koaliciju URS. Kampanja SPS-PUPS-JS ostavruje se zloupotrebom uloge Ivice Dačića kao ministra unutrašnjih poslova, koji sada pokušava u dogovoru sa DS da u jeku izborne kampanje otvara pitanje privatizacije Pančevačke azotare i hapšenje odgovornih. Zar ta akcija nije trebalo mnogo ranije da bude urađena?
Kampanja Demokratske stranke se istopila u senci promovisanja Borisa Tadića. Gotovo da se u medijima ne primećuju „žuti“, a kamoli njihovi koalicioni prtneri. Ovo je po metodologiji jedna izrazito polarizovanih kampanja.
Koliko je daleko otišla hajka na SNS vidi se i po medijskoj obradi nedavno završene posete bivšeg gradonačelnika Njujorka Rudolfa Đulijanija. Bez pardona Đilasova medijska mašinerija Đulijanija stavlja u kontekst „korumpiranih ljudi“. Ide se dotle da se jedna pozitivna ideja za budućnost Beograda svodi na petparačku priču koliko je koštala avionska karta na relaciji Njujork-Beograd i čijom kreditnom karticom je kupljena?
Predizborna nervoza i strah od gubitka vlasti proširio se i na negadivnu kampanju usmerenu na Velju Ilića i Bogoljuba Karića. Logično bi bilo da se izrečene veoma teške kvalifikacije na račun pomenutih političara dokazuju na sudu, a ne u političkoj kampanji.
Da je sve što je izrečeno zaista tačno i da je Bogoljub Karić zaista tako beskrupulozan kriminalac, onda bi po rečima Tomislava Nikolića bivši predsednik Srbije Boris Tadić trebao da poništi svoj skraćeni mandat i otkrije javnosti zašto ga je Karić podržao.
„Izgleda da je Karić postao kriminalac kada je odlučio da pomogne SNS“, konstatuje Nikolić. Da li je politički korektno da Tadić i DS na ovaj način napadaju Bogoljuba Karića i PSS-BK koji im je pomogao 2004. godine da osvoje vlast? Ne treba zaboraviti da je lider DS svojevrmeno bio i predsendik UO PTT koji je imao veoma bitnu reč oko funkcionisanja kompanije „Mobtel”.
Zanimljivo je da u to vreme Tadiću „Mobtel” nije bio sporan. Za „demokrate“ Karićeva delatnost nije sporna sve do početka 2006. godine, kada ga politički progone Koštunica i Dinkić.
Od tada se Boris Tadić ograđuje od Boogljuba Karića, ne zato što je lider PSS-BK, kako kažu u DS na „Interpolovj crvenoj poternici”, već zbog njihovih prljavih ruku i nečiste savesti.
Tomislav Kresović
Tweet
Pogledaj vesti o: Izbori,   Mlađan Dinkić

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.