Izborna lista naprednjaka bez Bačevića

Izvor: BKTV News, 06.Feb.2014, 13:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izborna lista naprednjaka bez Bačevića

U odnosu na 2012, izborna lista naprednjaka pretpela je velike promene. Kako se i očekivalo, na njoj se nije našao predsednik države Tomislav Nikolić ni guvernerka Jorgovanka Tabaković, a posle niza kritika na njegov račun, među 250 kandidata za parlament nije bilo mesta za Milana Bačevića, ministra rudarstva, potpredsednika SNS Igora Mirovića, Bratislava >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << Gašića i Zorane Mihajlović, koja je prva na listi za Beograd.
“Dogovor je bio da svi oni koji imaju rezultate u izvršnoj vlasti treba time da nastave da se bave i da ne zauzimaju mesta dobrim i kvalitetnim kadrovima – objašnjava Gašić.
U samom vrhu liste SNS nalazi se Aleksandar Vučić, Nebojša Stefanović, Jadranka Joksimović, Goran Knežević, Radomir Nikolić i Maja Gojković, a posle samo šest meseci poverenje Vučića zadobio je Vanja Udovičić, koji je sedmi na listi.
Na listi koalicije oko SNS nema Velimira Ilića, Vuka Draškovića i Rasima Ljajića.
“Nisam želio da zauzimam mjesta ljudima koji su dobro radili, a kojima sam obećao da će se naći na listi“, navodi Ljajić.
Među kandidatima za poslanike su Aleksandar Vulin (PS), Aleksandar Jugović(SPO), Dubravka Filipovski (NS), kao i Milanka i Dragomir Karić iz PSS-BK, a na listi naprednjaka našla se i Olgica Batić, ćerka pokojnog Vladana Batića, kao i Branka Bošnjak, bivši kandidat za gradonačelnika Beograda G17 plus. U sledećem sazivu parlamenta neće biti Nevene Adžemović, bivše članice grupe “Models”, koja je bila poslanica NS.
Lista koalicije oko Socijalističke partije Srbije nije bitno promenjena, osim što se ovog puta među prvih 10 nije našao predsednik Izvršnog odbora SPS Branko Ružić, koji je sada 16. na listi. Nosilac i prvi na spisku je Ivica Dačić, a slede Milan Krkobabić, Slavica Đukić Dejanović, Dragan Marković Palma i Dijana Vukomanović. Među prvih deset su i Žarko Obradović, Aleksandar Antić i Milutin Mrkonjić. Ivica Tončev odbio je da bude na listi, a njegovo mesto pod brojem 29 ustupljeno je reditelju Srđanu Dragojeviću.
Izvor: blic.rs
Tweet

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.