Izborna komisija Visokog saveta sudstva proglasila 49 kandidata

Izvor: Blic, 16.Nov.2010, 22:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izborna komisija Visokog saveta sudstva proglasila 49 kandidata

Izborna komisija Visokog saveta sudstva proglasila je 49 kandidata i utvrdila konačne liste kandidata za svaki stepen i vrstu suda, saopštio je danas Visoki savet sudstva.

U saopštenju se podseća da je Visoki savet sudstva, 3. septembra 2010. godine doneo odluku o obrazovanju Izborne komisije Visokog saveta sudstva, sa zadatkom da organizuje i sprovede postupak predlaganja kandidata za izborne

članove stalnog >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << saziva Saveta iz reda sudija. Konačne liste kandidata su predate Službenom glasniku Srbije.

Na konačnoj listi kandidata iz Vrhovnog kasacionog suda, Privrednog apelacionog suda i Upravnog suda proglašena su tri kandidata, iz apelacionih sudova četiri.

Iz viših i privrednih sudova proglašeno je 12 kandidata, osnovnih sudova proglašeno 17 kandidata, prekršajnih sudova i Višeg prekršajnog suda proglašeno 10 i sudova sa teritorije autonomnih pokrajina proglašena su tri kandidata.

Kandidacione prijave su se mogle dostavljati do 5. novembra i do tog datuma je dostavljeno ukupno 53 kandidacione prijave, od kojih su četiri prijave odbačene.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Komisija proglasila sudije

Izvor: Radio 021, 16.Nov.2010

Izborna komisija Visokog saveta sudstva proglasila je 49 kandidata i utvrdila konačne liste kandidata koji predstavljaju svaki stepen i vrstu suda, uključujući i sudove sa teritorija Vojvodine i Kosova.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.