Izborna atmosfera u Venecueli

Izvor: Vostok.rs, 14.Apr.2013, 08:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izborna atmosfera u Venecueli

14.04.2013. -

Predsednički izbori u Venecueli biće održani danas, 14. aprila. Prijavljeno je ukupno sedam kandidata. Broj birača iznosi 18,9 miliona ljudi. U zemlji je uvedena zabrana pića i nošenja oružja.

Zvanični mediji su apelovali na građane da izborima pristupe odgovorno i disciplinovano. Mnogobrojna saopštenja pokazuju da su birači spremni da vrlo ozbiljno podrže jednog ili drugog kandidata, prenosi >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << specijalni dopisnik „Glasa Rusije“ iz Karakasa.

U petak su na aerodrom glavnog grada „Majketia“ sletali avioni iz inostranstva. Većina putnika su građani Venecuele koji žive van zemlje, ali su odlučili da glasaju u svojoj rodnoj zemlji.

Skoro svi ljudi govore o jednoj istoj temi – o temi izbora, koji će biti održani ove nedelje.

Svi televizijski kanali takođe govore o izborima 14. aprila, poseban akcenat stavljaju na transparentnost procesa glasanja. On je kompjuterizovan skoro sto odsto i zbog toga ne bi trebalo da bude bilo kakvih manipulacija.

Nacionalni birački savet je saopštio da su biračka mesta u celoj zemlji stopostotno spremna, što su potvrdili međunarodni posmatrači, uključujući i njih 40 koji predstavljaju UNASUR.

Izvor: Glas Rusije, foto: EPA    
Pogledaj vesti o: Predsednički izbori

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.