Izbori zamka državne mafije u BiH

Izvor: B92, 11.Feb.2014, 13:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Izbori zamka državne mafije u BiH"

Sarajevo -- Ministar bezbednosti BiH Fahrudin Radončić izjavio je da ne ne treba pristati na raspisivanje vanrednih izbora u BiH.

Raspisivanje vanrednih izbora je, prema njegovoj oceni, "nova zamka državne mafije koja na svakim izborima krade glasove".

"Građani 20 godina nisu mogli da menjaju vlast, jer je vlast krala na izborima, budući da ima svoje izborne komisije", rekao je Radončić u intervjuu za sarajevsku privatnu TV1, povodom velikih protesta građana u Federaciji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << BiH.

Radončić, koji je i predsednik partije Savez za bolju budućnost (SBB), podsetio je da raspisivanje vanrednih izbora traže vladajuće stranke u Federaciji BiH, Socijaldemokratska partija BiH (SDP) i Stranka demokratske akcije (SDA), iako izborni zakon ne previđa mogućnost održavanja vanrednih izbora.

On je dodao da nije realno očekivati raspisivanje takvih izbora, "jer stranke u Republici Srpskoj" neće na to pristati".

"Umesto što nude razne papire, bolje bi im bilo da ponude ostavku svojih kadrova", poručio je Radončić aktuelnoj vlasti SDP-a i SDA.

On je za sarajevsku TV Hajat rekao da neko mora da odgovara građanima za 20 godina loše vlasti.

"Imamo 55 posto nezaposlenih, a prva smo zemlja u Evropi po siromaštvu i po sistemskoj korupciji. Imate vlast koja krade sve izborne rezultate", rekao je Radončić.

Istakao je da ne treba dozvoliti da policajci ginu braneći bilo koju vlast u kojoj je masa ministara s krivičnim prijavama.

"Ljudi su stotinama puta dolazili pred entitetske vlade, pred kantonalne vlade. Spavali su tamo, štrajkovali su glađu. Onesvešćivali su se zbog vrućina, smrzavali od hladnoće. Arogantna vlast nije htela ni da ih primeti. Danas su se građani ohrabrili. Počeli su tražiti svoja prava, i to se dešavalo i u Grčkoj i u zemljama EU i u mnogim drugim zemljama", rekao je ministar.

Istakao je da stoji potpuno uz opravdani narodni revolt, te da je trenutno jedino rešenje da se neodgovorni pojedinci povuku iz vlasti.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.