Izbori za poslanike skupštine AP Vojvodine

Izvor: RTS, 21.Jun.2020, 06:04

Izbori za poslanike skupštine AP Vojvodine

Pored republičkih poslanika, građani biraju i predstavnike za parlament Autonomne pokrajine Vojvodine. Prema podacima kojima raspolaže Pokrajinska izborna komisija, izlaznost birača u Autonomnoj pokrajini Vojvodini do 18 časova iznosi 43,45 odsto.
Pokrajinski parlament ima 120 poslanika kojima mandat traje četiri godine. Glasa se na 1.781 biračkom mestu.

Pravo glasa na pokrajinskim >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << izborima ima 1.696.279 birača, dok će se štampati i rezervni broj glasačkih listića u iznosu od 0,3 odsto od utvrđenog broja, odnosno 5.089.
Svoje građansko pravo u prepodnevnim satima iskoristili su pokrjainski premijer Igor Mirović, predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević. 
Glasački listić na pokrajinskim izborima biće svetloplave boje, a kontrolni list bež boje.
Cenzus za ulazak u pokrajinski parlament je tri odsto, a kao i na republičkim izborima i na ovim za manjinske liste važi prirodni prag.
Birači će se opredeljivati između izbornih lista, bez mogućnosti da glasaju za konkretne kandidate, a posle izbora, u zavisnosti od procenata osvojenih glasova, stranke će u pokrajinski parlament delegirati kandidate sa izborne liste.
Birači će se opredeljivati između izbornih lista:1. Aleksandar Vučić - Za našu decu,
2. Ivica Dačić - Socijalistička partija Srbije (SPS), Jedinstvena Srbija (JS) - Dragan Marković Palma,
3. Vojislav Šešelj - Srpska radikalna stranka,
4. Savez vojvođanskih Mađara,
5. Vojvođanski front,
6. Za Kraljevinu Srbiju,
7. Metla 2020,
8. Čedomir Jovanović - Koalicija za mir,
9. Muamer Zukorlić Samo pravo - Stranka pravde i pomirenja (SPP) - Demokratska partija Makedonaca.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Izbor za poslanike skupštine Autonomne pokrajine Vojvodine: Građani će moći da se opredele između devet lista

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Jun.2020

Pokrajinski parlament ima 120 poslanika kojima mandat traje četiri godine...Pored republičkih poslanika, građani biraju i predstavnike za parlament Autonomne pokrajine Vojvodine...Glasa se na 1.781 biračkom mestu...Pravo glasa na pokrajinskim izborima ima 1.696.279 birača, dok će se štampati i...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Okončano glasanje u AP Vojvodini – ko ulazi u pokrajinski parlament

Izvor: RTS, 21.Jun.2020

Održani su izbori za predstavnike u parlamentu Autonomne pokrajine Vojvodine. Do ponoći nisu objavljeni rezultati pokrajinskih izbora. . Pokrajinski parlament ima 120 poslanika kojima mandat traje četiri godine. Glasalo...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.