Izbori za lidere DNR i LNR 2. novembra

Izvor: Nezavisne Novine, 11.Okt.2014, 23:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izbori za lidere DNR i LNR 2. novembra

DONJECK - Izbori za lidere Donjecke Narodne Republike /DNR/ i Luganske Narodne Republike /LNR/ biće održani 2. novembra, saopštile su Centralne izborne komisije ova dva regiona.

"Izvršena je analiza situacije, tok radova na obnovi omogućava da se izbori za lidera Republike i Narodne skupštine održe 2. novembra", ističe se u saopštenju.

Nešto ranije >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << je Centralna izborna komisija Donjecke Narodne Republike ponudila da izbori budu odgođeni za 9. umjesto 2. novembra, jer nije bilo dovoljno vremena za pripremu izbora.

Mještani regiona Lugansk i Donjeck proglasili su Lugansku Narodnu Republiku i Donjecku Narodnu Republiku jer su odbili da priznaju nove vlasti u Kijevu.

Obje republike proglasile su nezavisnost na osnovu rezultata referenduma održanih u maju.

Kijev ne priznaje ove republike i u aprilu je pokrenuo vojnu operaciju protiv profederalnih snaga na jugoistoku Ukrajine.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Izbori za lidere Donjecka i Luganska 2. novembra

Izvor: Blic, 12.Okt.2014, 00:24

Izbori za lidere Donjecke Narodne Republike (DNR) i Luganske Narodne Republike (LNR) biće održani 2. novembra, saopštile su juče Centralne izborne komisije ova dva regiona..."Izvršena je analiza situacije, tok radova na obnovi omogućava da se izbori za lidera Republike i Narodne skupštine održe...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.