Izbori u svih 17 beogradskih opština 24. aprila

Izvor: Akter, 07.Mar.2016, 14:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izbori u svih 17 beogradskih opština 24. aprila

Predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević raspisao je danas izbore za odbornike svih 17 skupština gradskih opština u Beogradu, koji će se održati 24. aprila

Nikodijević je, nakon potpisivanja odluke o raspisivanju rekao novinarima da očekuuje fer i poštene izbore i da Beograđani dobiju vlast kakvu zaslužuje evropska prestonica u 21. veku.

Građani svih opština u Beogradu, posle sedam godina, u istom danu izaći će na izbore, što je, smatra, >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << dobro, jer će vlasti u svim opštinama u isto vreme dobiti novi četvorogodišnji mandat.

"Izbori su praznik demokratije i 24. april važan je datum za sve Beograđane. Verujem da će Beograđani izaći na izbore i izabrati vlast u skupštinama opština, što je veoma važno, jer su to najneposredniji izbori, na kojima građani biraju svoje sugrađane na funkcije na kojima se vlast bavi rešavanjem životnih i dnevnih problema", rekao je Nikodijević.

Dodao je da veruje da će građani u velikom broju izaći na izbore i dobiti kvalitetnu vlast, ističući da su politička zrelost i demokratija na veoma visokom nivou u Beogradu.

Predsednik Skupštine grada rekao je da veruje da će izbori proteći u fer i demokratskoj atmosferi i da neće biti problema ni u jednoj opštini, kao i da će građani dobiti vlast, kakvu u 21. veku i zaslužuju građani evropske prestonice.

Ranije danas, odbornici Skupštine grada Beograda raspustili su skupštine opština Voždovac i Zemun, čime su se stekli uslovi da i u tim opštinama budu održani lokalni izbori.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.