Izvor: JUGpress.com, 21.Maj.2022, 16:10

Izbori u Velikom Trnovcu ponovo 27.maja

BEOGRAD-BUJANOVAC

Republička izborna komisija (RIK) usvojila je danas rešenje kojim se na biračkom mestu 6 u Bujanovcu – Veliki Trnovac, ponavljaju izbori za narodne poslanike 27. maja, od sedam do 20 sati.

Komisija u Bujanovcu imenovaće članove biračkog odbora, a Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave dostaviće do 25. maja izvod iz biračkog spisak za to biračko mesto, rekao je predsednik RIK >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << Vladimir Dimitrijević.

Član RIK Vladimir Jestratijević predložio je da RIK u petak, 27. maja, kada se održavaju izbori, uputi koordinatora i pomoćnik koordinatora radi pomoći i saradnje kako bi ovo treće glasanje na tom biračkom mestu bilo i poslednje.

Time bi se stekla mogućnost da se proglase konačni rezultati parlamentarnih izbora, rekao je Jestratijević, uz napomenu da nema ograničenja koliko se puta mogu ponoviti izbori.

Komisija nije glasala o predlogu Jestratijevića.

Na sednici RIK doneta je odluka o boji glasačkog i kontrolnog listića, kao i tome da se sadržaj na listiću štampa na srpskom i albanskom jeziku.

Kontrolni listić biće led sive boje, dok će kontrolni listić biti ljubičaste boje, rekao je Dimitrijević.

Za izbore će biti štampano 1.089 listića, koliko ima i glasača, kako je utvrđeno uoči izbora 3. aprila.

Izbori su tom biračkom mestu ponovljeni 28. aprila i tada je jedan poslanički mandat osvojio Šaip Kamberi, ali se na to žalila koalicija oko Socijalističke partije Srbije, pa je RIK poništio izbore.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.