Izbori u Turskoj: Erdogan ostaje na vlasti

Izvor: Blic, 01.Nov.2015, 21:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izbori u Turskoj: Erdogan ostaje na vlasti

Preliminarni rezultati parlamentarnih izbora u Turskoj pokazuju da je vladajuća Partija pravde i razvoja (AKP), čiji je osnivač predsednik Redžep Tajip Erdogan, ubedljivom pobedom povratila parlamentarnu većinu.

Na više od 95 odsto prebrojanih glasova, AKP je osvojila nešto iznad 49 odsto, izvestila je turska državna televizija.

Preliminarni rezultati ukazuju da se isplatio rizičan potez AKP da posle samo pet meseci raspiše nove izbore, ocenio je AP.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<
Pristalice ove stranke u sedištima u Ankari i Istanbulu mašu zastavama i slave, a ispred kuće predsednika Redžepa Tajipa Erdogana u Istanbulu okupljeni uzvikuju: "Turska je ponosna na tebe".

Glavna prokurdska stranka Narodna demokratska partija (HDP) ispunila je prag od 10 odsto neophodan za ulazak u parlament, javila je lokalna televizija.

HDP je na 95 odsto prebrojanih glasova, osvojila 10,4 odsto, što je pad u odnosu na 13 odsto, koliko je imala u junu, naveo je AFP.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Erdoganova stranka pobedila na izborima

Izvor: Radio 021, 01.Nov.2015

Preliminarni rezultati parlamentarnih izbora u Turskoj pokazuju da je vladajuća Partija pravde i razvoja (AKP), čiji je osnivač predsednik Redžep Tajip Erdogan, ubedljivom pobedom povratila parlamentarnu većinu...Na više od 95 odsto prebrojanih glasova, AKP je osvojila nešto iznad 49 odsto, izvestila...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.