Izbori u Tunisu odloženi za oktobar

Izvor: Blic, 08.Jun.2011, 17:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izbori u Tunisu odloženi za oktobar

Vlada Tunisa je danas odlučila da za oktobar odloži prve parlamentarne izbore u ovoj severnoafričkoj zemlji nakon što je sa vlasti svrgnut autokratski predsednik Zine El Abidine Ben Ali koji je na funkciji bio decenijama.

Izbori su bili planirani za 24. jul, a biće održani 23. oktobra, jer trenutni uslovi nisu dobri, rekao je premijer Tunisa Bedji Kaid Esebsi nakon današnjeg kratkog sastanka privremene vlade.

Prethodno je nacionalna >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << izborna komisija predložila odlaganje, što je obrazložila potrebom da se glasanje bolje organizuje i da se, pored ostalog, unapredi registracija glasača.

Prema njenim nalazima, tri miliona Tunižana se ne nalazi u bazi podataka glasača, a na stotine hiljada nema nikakvu ili makar validnu ličnu ispravu za legitimaciju.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.